Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκοτολούκουμο και αποκριάτικη διακόσμηση

Έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων των Αποκριών και προσπαθώ να κάνω διάφορα πράγματα για να βρίσκομαι κι εγώ στο κλίμα των ημερών.

Και δεν θα μπορούσα να παραλείψω να φτιάξω ένα γλυκάκι, που στα μέρη μου είναι χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε και μου θυμίζει πολύ τα χρόνια που ήμουν παιδί (ηλικιακά, γιατί στην ψυχή είμαι ακόμα)!!!

Με χαρά λοιπόν, σας παρουσιάζω το Μπισκοτολούκουμο!!!

Μπισκοτολούκουμο το αποκριάτικο!

Όπως θα καταλάβατε όσοι δεν το ξέρετε, πρόκειται για μπισκότα με λουκούμι.
Μπισκότα τύπου "Πτι - μπερ" και λουκούμια σε μπουκίτσες, σε όποια γεύση θέλουμε. Ένα ζευγαράκι μπισκότων και ένα (για τους ολιγαρκείς) ή δύο (για τους πιο λιχούδηδες) λουκούμια, πιέζουμε για ν' απλωθεί καλά η γέμιση και το γλυκό σαντουιτσάκι μας είναι έτοιμο στη στιγμή.

Κι από γεύση, δεν το συζητώ: άπαιχτος συνδυασμός!

Ταυτόχρονα προτείνω να στολίσετε και λίγο αποκριάτικα τα σπίτια σας. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε παιδιά για να το κάνετε, βγάλτε το παιδί που έχετε μέσα σας!



Ο στολισμός πανεύκολος και με ελάχιστο κόστος. Χρειάζεστε μερικές σερπαντίνες, μάσκες και καπέλα, που δεν είναι απαραίτητο να τα αγοράσετε όλα, μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα με μερικά κομμάτια χαρτόνι.

Βάλτε τη φαντασία και το κέφι σας και φτιάξτε τη διάθεσή σας, έτσι απλά. Αν βέβαια έχετε και παιδιά, δεν το συζητώ, θα ξετρελαθούν!

Αποκριάτικος στολισμός πόρτας.

Η πόρτα μπορεί να στολιστεί με έναν χαρταετό, που θα φτιάξετε εύκολα με ένα χαρτόνι κανσόν σε σχήμα ρόμβου και μερικές λωρίδες γκοφρέ χαρτόνι. Κάθε φορά που οι πόρτα θα ανοίγει, οι λωρίδες θα ανεμίζουν!


Μερικές λεπτομέρειες εδώ κι εκεί, δίνουν χρώμα στο χώρο.




Και η διακόσμηση ολοκληρώνεται με πολύχρωμες σερπαντίνες, που τις κολλάμε σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Προλαβαίνετε ακόμη!

Καλές απόκριες!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εκανα στα γενεθλια του παιδιου μου καιξετρελαθηκανε ολοι πολυ ωραια ιδεα!!!

mekanelakaipinela είπε...

Ευχαριστώ πολύ!
Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν κάτι που δημοσιεύω σας αρέσει!