Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτες γενεθλίων Hot Wheels και Scooby Doo

Και συνεχίζω με δυο ακόμα ιδέες για παιδικές τούρτες γενεθλίων.

Για άλλη μια φορά δεν θα ασχοληθώ με τη συνταγή, γιατί σ' αυτές τις αναρτήσεις θέλω απλά να δώσω ιδέες για τον στολισμό της τούρτας.

Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε όλες τις λεπτομέρειες όπως τις έφτιαξα εγώ. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε πράγματα, ανάλογα με το γούστο σας ή τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας. Εγώ σας δίνω απλά την κεντρική ιδέα.


Για το πάρτι με θέμα τα Hot Wheels είχα διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου, αλλά κατέληξα στην παρακάτω τούρτα, που ήταν τελικά και η πιο εύκολη να πραγματοποιηθεί.

Αφού κάλυψα την τούρτα με πράσινη σαντιγί (γίνεται εύκολα με μερικές σταγόνες κίτρινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής), σχεδίασα τον αριθμό 5 και τον γέμισα με γκρι σαντιγί (πρόσθεσα λίγο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής), ενώ με λευκή έφτιαξα τα περιγράμματα.

Πασπάλισα όλη την υπόλοιπη επιφάνεια με πράσινο κας - κας (ψιλά, στρογγυλά καραμελάκια). Μπορείτε να έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε πράσινη τρούφα ή πράσινο ινδοκάρυδο ή μπορείτε απλά να αφήσετε την πράσινη σαντιγί που μπήκε σαν βάση.

Πρόσθεσα μερικά καινούρια αυτοκινητάκια (που έπλυνα καλά) και μερικά δέντρα που είχα από παλιότερες τούρτες. Τα σημαιάκια τα έφτιαξα με χαρτί και οδοντογλυφίδες. Τα λάστιχα αυτοκινήτων που έφτιαξα για βάσεις των κεριών, είναι από ζαχαρόπαστα, που έβαψα μαύρη και τη ζωγράφισα  με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
Αυτό ήταν!

Τούρτα Hot Wheels.

Για την τούρτα Scooby Doo, τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά...
Αρχικά κάλυψα όλη την επιφάνεια με πράσινη σαντιγί και πράσινο κας - κας (βλέπε παραπάνω).

Στη συνέχεια έφτιαξα μια δόση ζαχαρόπαστας, την οποία χώρισα σε μεριδούλες που τις χρωμάτισα ανάλογα, με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Το καφέ το έφτιαξα αναμιγνύοντάς την με κακάο. 

Με τη βοήθεια ενός πλάστη, άνοιξα τη ζαχαρόπαστα σε λεπτά φύλλα.
Από πάνω έβαλα ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Έβγαλα φωτοτυπία μια φιγούρα του Scooby Doo στο μέγεθος που ήθελα και την έβαλα πάνω από τη λαδόκολλα. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο σχεδίασα το αποτύπωμα από το περίγραμμα που ήθελα (έκανα "ξεπατίκωμα" δηλαδή) πάνω από κάθε χρωματισμένο φύλλο ζαχαρόπαστας. Όταν τελείωσα, έκοψα με μαχαίρι τα σχήματα που είχα σχεδιάσει πάνω στη ζαχαρόπαστα. Τα συναρμολόγησα επάνω στη τούρτα, κολλώντας τα μεταξύ τους με λίγο νερό.
Για το περίγραμμα της φιγούρας και τα γύρω σχεδιάκια, έφτιαξα λεπτά κορδόνια με τη ζαχαρόπαστα.

Τούρτα  Scooby Doo.


Ελπίζω να σας άρεσε το αποτέλεσμα και να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε κι εσείς!

Καλή επιτυχία σε όποιον το προσπαθήσει!

Υ.Γ. Είναι εύκολο να βρείτε συνταγή ζαχαρόπαστας στο διαδίκτυο. Σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις μου θα σας πω ποια χρησιμοποιώ εγώ, καθώς και τη διαδικασία παρασκευής της.




1 σχόλιο:

jimmy είπε...

Παρα πολυ ωραία όλα