Μπορεί να έχω τα χάλια μου σήμερα λόγω ίωσης, αλλά δεν κρατήθηκα κι έφτιαξα άλλο ένα γλυκάκι.
Εντάξει, δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ να το ετοιμάσω, γιατί χρειάστηκα όλο κι όλο 10 λεπτά.
Είναι ένα γλυκάκι νόστιμο και ελαφρύ και το κυριότερο, όπως σας είπα, είναι πανεύκολο!
Η συνταγή είναι από το αγαπημένο blog της tante Kiki, που την ονομάζει γιαουρτογλυκό ψυγείου.
Υλικά
200 ml κρύο γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη με γεύση βανίλιας
1 γιαούρτι
μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
10 θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τη σαντιγί σε σκόνη, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-7 λεπτά).
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Σε ποτηράκια βάζουμε μια στρώση θρυμματισμένα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με μους γιαουρτιού και μετά από πάνω ρίχνουμε λίγη ακόμη μαρμελάδα και μια ροζέτα από μους.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!
Στην πρώτη φωτογραφία το έχω φτιάξει με γλυκό κουταλιού κεράσι, όπου χρησιμοποίησα κυρίως το σιρόπι, ενώ παρακάτω βλέπετε την "Αγιοβαλεντίνικη" εκδοχή του, με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και στολισμένο με τα σοκολατάκια καρδιές που σας έδειξα.
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει!
Εντάξει, δεν ταλαιπωρήθηκα και πολύ να το ετοιμάσω, γιατί χρειάστηκα όλο κι όλο 10 λεπτά.
Είναι ένα γλυκάκι νόστιμο και ελαφρύ και το κυριότερο, όπως σας είπα, είναι πανεύκολο!
Η συνταγή είναι από το αγαπημένο blog της tante Kiki, που την ονομάζει γιαουρτογλυκό ψυγείου.
Εύκολο γλυκάκι με γιαούρτι. |
Υλικά
200 ml κρύο γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη με γεύση βανίλιας
1 γιαούρτι
μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
10 θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τη σαντιγί σε σκόνη, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-7 λεπτά).
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Σε ποτηράκια βάζουμε μια στρώση θρυμματισμένα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με μους γιαουρτιού και μετά από πάνω ρίχνουμε λίγη ακόμη μαρμελάδα και μια ροζέτα από μους.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!
Στην πρώτη φωτογραφία το έχω φτιάξει με γλυκό κουταλιού κεράσι, όπου χρησιμοποίησα κυρίως το σιρόπι, ενώ παρακάτω βλέπετε την "Αγιοβαλεντίνικη" εκδοχή του, με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο και στολισμένο με τα σοκολατάκια καρδιές που σας έδειξα.
Παντού καρδιές! |
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου