Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κακά τα ψέματα, μια νόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να απογειώσει ένα γλυκό, όπως αντίστοιχα μια αδιάφορη κρέμα, μπορεί να το κάνει να περάσει τελείως απαρατήρητο.
Εγώ έχω βρει αυτή την συνταγή και την λατρεύω, γιατί έχει πλούσια γεύση, πηχτή και βελούδινη υφή.
Την έχω χρησιμοποιήσει στην παρασκευή διαφόρων γλυκισμάτων και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη.


Πρόκειται για μια συνταγή που βρήκα στο περιοδικό Real food, Τεύχος Μαΐου 2006. Αλλά για να μην ψάχνετε, είμαι εγώ εδώ!

Υλικά
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σε μια αντικολλητική μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά με 1/4 κούπας από το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα (περίπου 10' - 15').
Πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Όταν έχει πήξει ικανοποιητικά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε πάνω στην κρέμα ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνειά της, χωρίς να υπάρχει ανάμεσά τους αέρας. Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας.

Περιμένουμε να κρυώσει τελείως πριν την χρησιμοποιήσουμε. Αν βιαζόμαστε και θέλουμε να κρυώσει πιο σύντομα, θα την αδειάσουμε πρώτα σε ένα μπολ και μετά θα την σκεπάσουμε με την μεμβράνη.

Η κρέμα είναι έτοιμη για να δώσει νοστιμιά στα γλυκά μας!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: