Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Χειροποίητη κάρτα μπουκέτο λουλουδιών

Είναι καιρός, νομίζω, να σας δείξω και κάτι άλλο πέρα από συνταγές. Εξάλλου το blog αυτό περιέχει, όπως έχω ξαναγράψει, πραγματάκια που φτιάχνω (είτε τρώγονται, είτε όχι) και μου αρέσει να τα μοιράζομαι μαζί σας, ώστε να μπορέσετε να τα φτιάξετε κι εσείς.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε με λίγα και απλά υλικά, μια εντυπωσιακή κάρτα ευχών, που την ανοίγετε και ξεπετάγεται μπροστά σας ένα μπουκέτο λουλουδιών. Αρκεί να διαθέτετε λίιιιγη υπομονή...


Χειροποίητη κάρτα μπουκέτο λουλουδιών.
Είναι κάπως δύσκολο να προσπαθήσω να σας περιγράψω τη διαδικασία βήμα - βήμα, γι' αυτό και έβγαλα αρκετές φωτογραφίες, με τις οποίες πιστεύω ότι θα καταλάβετε καλύτερα το κάθε στάδιο. Πάμε!

Θα χρειαστείτε:

4 φύλλα λεπτό χαρτί εκτύπωσης Α4 σε χρώμα της αρεσκείας σας
1 χαρτονάκι Α4 σε χρώμα της αρεσκείας σας
κόλλα
ψαλίδι
μαρκαδόρο


Διαδικασία

Ξεκινάμε κόβοντας το καθένα από τα 4 φύλλα στη μέση με το ψαλίδι. Θα έχουμε έτσι 8 μισές σελίδες. Τη μια την αφήνουμε στην άκρη, γιατί δεν θα τη χρειαστούμε και το καθένα από τα 7 υπόλοιπα κομμάτια, το διπλώνουμε στα 4, όπως στην Φωτ. 1.
Φωτ. 1

Ακολουθώντας διαδοχικά τα βήματα της Φωτ. 2, διπλώνουμε το κάθε κομμάτι ως εξής:

Φωτ. 2

Σχεδιάζουμε με ένα μολύβι το σχήμα του πετάλου, συμμετρικά ως προς το δίπλωμα, όπως φαίνεται στο στάδιο 5 της Φωτ. 3. Κόβουμε πάνω στη γραμμή που σχεδιάσαμε.

Φωτ. 3

Κάνουμε το ίδιο και με τα 7 κομμάτια χαρτιού και όταν τα ξεδιπλώσουμε, θα έχουμε 7 λουλούδια, όπως στη Φωτ. 4. Από το κάθε λουλούδι κόβουμε και αφαιρούμε το ένα πέταλο.

Φωτ. 4

Με τον μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε τα λουλούδια όπως μας αρέσει, αφήνοντας κενό το ένα ακριανό πέταλο (Φωτ. 5).

Φωτ. 5

Στο κενό πέταλο απλώνουμε κόλλα και ενώνουμε το λουλούδι μας, το οποίο αποκτά έτσι ένα κωνικό σχήμα και την τελική του μορφή με τα 6 πέταλα. Αφού τελειώσουμε με όλα τα λουλούδια μας, τα διπλώνουμε στη μέση, όπως φαίνεται στη Φωτ. 6.

Φωτ. 6

Τώρα εδώ θέλει λίγη προσοχή!
Παίρνουμε το ένα διπλωμένο λουλούδι (αυτό που βλέπετε στο κέντρο της Φωτ. 7) και βάζουμε κόλλα επάνω στα σημεία α και γ. Προσοχή! Μόνο στην κορυφή του πετάλου και όχι σε όλη του την επιφάνεια.
Βάζουμε από επάνω 2 άλλα διπλωμένα λουλούδια, έτσι ώστε το α να εφαρμόζει επάνω στο α και το γ επάνω στο γ. (Τα γράμματα τα έχω βάλει στις φωτογραφίες απλώς για να σας υποδείξω τα σημεία. Ελπίζω να βοήθησαν και να μην σας μπέρδεψαν περισσότερο.)

Φωτ. 7

Καταλήγουμε στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Φωτ. 8 

Βάζουμε ξανά κόλλα στα σημεία α, β και γ και κολλάμε ακριβώς από επάνω τους ένα ακόμη διπλωμένο λουλούδι, όπως στη Φωτ. 9.

Φωτ. 9


Στη συνέχεια βάζουμε κόλλα στα σημεία η και α και τοποθετούμε ένα διπλωμένο λουλούδι, έτσι ώστε να εφαρμόζει στα ζ, η και α.
Το ίδιο κάνουμε και από την απέναντι πλευρά: βάζουμε κόλλα στα σημεία γ και δ και τοποθετούμε ένα διπλωμένο λουλούδι, έτσι ώστε να εφαρμόζει στα γ, δ και ε.

Μας έμεινε έτσι ένα τελευταίο λουλούδι, το οποίο θα το προσθέσουμε στη σύνθεσή μας, αφού βάλουμε πρώτα κόλλα και πάλι στις θέσεις α, β και γ.

Πιέζουμε από πάνω για να κολλήσουν καλά όλα τα λουλούδια και τα δύσκολα έχουν περάσει! Ανοίγοντας το σχήμα που φτιάξαμε, έχουμε καταλήξει σε αυτό το αποτέλεσμα:


Φωτ. 10


Παίρνουμε το χαρτόνι Α4 που έχουμε επιλέξει και το διπλώνουμε στη μέση, ώστε να φτιάξουμε το εξωτερικό μέρος της κάρτας μας. Τοποθετούμε στο εσωτερικό τη σύνθεση που φτιάξαμε (Φωτ. 11), με τρόπο που να εφαρμόζει στο κέντρο του χαρτονιού, ακριβώς εκεί που είναι η τσάκιση. Στο σημείο που βλέπετε το κόκκινο σημάδι, βάζουμε κόλλα και κλείνουμε την κάρτα πιέζοντας, ώστε να κολλήσει το χαρτόνι επάνω στα λουλούδια.

Φωτ. 11

















Ανοίγουμε την κάρτα και κάνουμε το ίδιο κι από την άλλη πλευρά (Φωτ. 12).

Φωτ. 12



Και η κάρτα μας είναι έτοιμη!

Φωτ. 13


Ανοίξτε την και το μπουκέτο λουλουδιών θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας!

Φωτ. 14

Δεν απομένει παρά να αποφασίσετε πώς θα την στολίσετε εξωτερικά και τι ευχές θα την συνοδεύουν.




Ελπίζω να σας άρεσε και να καταφέρετε να την φτιάξετε. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε το άτομο που θα του την προσφέρετε!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: