Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Scooby Doo party

Όλον αυτό τον καιρό, έχω διαπιστώσει ότι εκδηλώνετε μεγάλο ενδιαφέρον για τις αναρτήσεις μου που αφορούν τα παιδικά πάρτι και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Είναι δύσκολο όμως να έχω συχνά κάποιο τέτοιο θέμα στο blog μου, αφού δεν είμαι επαγγελματίας και τα πάρτι μας γίνονται μια φορά το χρόνο.
Αποφάσισα λοιπόν να σας παρουσιάσω κάποια πάρτι γενεθλίων από το παρελθόν, τότε που ούτε καν φανταζόμουν ότι κάποτε θα έγραφα γι' αυτά. Για τον λόγο αυτό, δεν έχω αρκετές φωτογραφίες από τη φάση των προετοιμασιών να σας δείξω, αλλά θα προσπαθήσω όπου χρειάζεται να σας περιγράψω τι έκανα.

Ένα από αυτά το κάναμε παρέα με τον Scooby Doo, που μπορεί να μην είναι πολύ δημοφιλής ήρωας για πάρτι, αλλά εγώ αυτή την παραγγελία είχα! Κατάλληλο για αγόρια, αλλά και για κορίτσια.

Πρόσκληση για το Scooby Doo party.


Για όποιον δεν τον γνωρίζει, ο Scooby Doo είναι ένας σκύλος, ήρωας κινουμένων σχεδίων. Μαζί με τους φίλους του ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη που είναι στοιχειωμένα από ένα φάντασμα ή ένα τέρας (πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα ένας άνθρωπος) και καλούνται να διαλευκάνουν το μυστήριο και να βρουν τον ένοχο. Αυτά τα λίγα για την υπόθεση, για να καταλάβετε το σκεπτικό πάνω στο οποίο στήθηκε το πάρτι.

Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το ανοιχτό πράσινο, με κάποιες καφέ και κίτρινες πινελιές.
Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, είναι να ψάξετε και να βρείτε μια ωραία φιγούρα του Scooby Doo, από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εγώ χρησιμοποίησα αυτήν που βλέπετε στη φωτογραφία, σε διάφορα μεγέθη.


Η πρόσκληση

Όπως σας έχω πει, πάντα ξεκινάω με την πρόσκληση, η οποία προδιαθέτει τους καλεσμένους για το τι θα επακολουθήσει. Πήρα λαχανί χαρτί σε μέγεθος Α4, το έκοψα στη μέση και το κάθε κομμάτι το δίπλωσα στη μέση. Έτσι το κάθε φύλλο χαρτιού μου έδωσε 2 προσκλήσεις. Σχεδίασα τη φιγούρα του Scooby Doo πάνω σε καφέ χαρτόνι, την έκοψα κι από πάνω κόλλησα τις λεπτομέρειες, που είχα κόψει από χαρτόνια αντίστοιχου χρώματος και ολοκλήρωσα σχεδιάζοντας τις γραμμές με μαύρο μαρκαδόρο. Στο περιλαίμιο κρεμόταν το αρχικό γράμμα από το όνομα του εορτάζοντα. Στη συνέχεια κόλλησα τη φιγούρα στην εξωτερική πλευρά της πρόσκλησης.
Η έκπληξη όμως, βρισκόταν στο εσωτερικό: το κείμενο ήταν γραμμένο ανάποδα και για να το διαβάσουν οι καλεσμένοι, έπρεπε να το κρατήσουν απέναντι από έναν καθρέφτη και να διαβάσουν την αντανάκλαση. Αυτό τους άρεσε πολύ (κι εμένα μου άρεσε η έκφραση του προσώπου τους, μέχρι να καταλάβουν τι συνέβαινε)!

Πρόσκληση και φάκελος για το Scooby Doo party.

Λεπτομέρεια στο φάκελο: το όνομα του παραλήπτη σχηματίζεται από διάφορα γράμματα κομμένα από περιοδικό, όπως και στα σημειώματα των απαγωγέων!


Ο Μπουφές

Το χρώμα που κυριάρχησε στον μπουφέ, ήταν φυσικά το πράσινο, με ένα λαχανί, πλαστικό τραπεζομάντηλο, στο οποίο κόλλησα διάφορα τρισδιάστατα αυτοκόλλητα με φαντάσματα και αράχνες.
Εκτός από τα κλασικά εδέσματα ενός πάρτι (τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πιτσάκια, πατατάκια κλπ), έχω να σας προτείνω μερικά διαφορετικά κεράσματα, που θα στολίσουν το τραπέζι και θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Τα μπισκότα αράχνες φτιάχνονται πολύ εύκολα. Παίρνουμε τα αγαπημένα μας γεμιστά μπισκότα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, τα ανοίγουμε στη μέση. Στερεώνουμε πάνω στη γέμιση τρία ποδαράκια από την κάθε πλευρά και ξανακλείνουμε. Τα ποδαράκια είναι ζαχαρωτά, που τα έχω κόψει στο επιθυμητό μήκος. Μπορείτε να βρείτε παρόμοια, σε διάφορα χρώματα και γεύσεις. Εγώ χρησιμοποίησα γεύση φράουλα και τα πήρα από το τμήμα τροφίμων σε γνωστό σουηδικό κατάστημα. Με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα, στερεώνουμε τα ματάκια, που είναι πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια.

Μπισκότα αράχνες


Τα γλειφιτζούρια αράχνες είναι εντυπωσιακά και εύκολα να γίνουν. Αγόρασα μερικά γλειφιτζούρια σε διάφορες γεύσεις και τα τύλιξα με κομμάτια μαύρης πλαστικής σακούλας. Σε κάθε ένα τύλιξα σταυρωτά 3 κομμάτια από "σύρμα πίπας" (έτσι λέγεται αυτό το εύκαμπτο, χνουδωτό συρματάκι) για να φτιάξω τα 6 πόδια και τέλος κόλλησα 2 ματάκια.

Γλειφιτζούρια αράχνες

Τα υπόλοιπα γλειφιτζούρια τα τύλιξα με χαρτομάντηλα, τα έδεσα με κορδελάκια και ζωγράφισα πρόσωπα. Έτοιμα τα φαντασματάκια! Μπουουουου!

Γλειφιτζούρια φαντασματάκια

Κι επειδή τα φαντάσματα σε ένα τέτοιο πάρτι δεν είναι ποτέ αρκετά, έφτιαξα και μερικά μπισκοτένια, καλύπτοντάς τα με γλάσο άχνης και βάζοντας ψηφίδες σοκολάτας για μάτια. 
Μερικά μπισκότα σε σχήμα κόκαλου, καλυμμένα με λιωμένη σοκολάτα ήταν το λεγόμενο Scooby snack. Σε κάποια άλλη ανάρτηση μπορώ να σας δείξω πώς να φτιάχνετε τα δικά σας κουπ - πατ, ώστε να έχετε τα σχήματα που θέλετε.

Μπισκότα φαντάσματα και κόκαλα

Τα κεκάκια μας καλύφθηκαν με λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίστηκαν με πράσινο κας - κας και στολίστηκαν με κόκαλα από ζαχαρόπαστα.

Scooby cakes








Λεπτομέρεια:τα φαντασματάκια πάνω στις οδοντογλυφίδες, κομμένα πάνω σε άσπρο αυτοκόλλητο.

Τα κουτάκια των χυμών τοποθετήθηκαν μέσα στο φορτηγάκι της παρέας του Scooby Doo, το Mystery machine. Για να το φτιάξω χρειάστηκα ένα άδειο κουτί, πράσινο γκοφρέ χαρτί, κόλλα, 4 ρόδες από ένα παλιό όχημα, σύρμα για να στερεώσω τις ρόδες και ένα χαρτί στο οποίο ζωγράφισα το λογότυπο.

The Mystery machine! 



      
Ο μπουφές πριν προλάβω να τον γεμίσω τελείως.


Η διακόσμηση

Στον τοίχο πάνω από τον μπουφέ έβαλα μια χάρτινη φιγούρα του Scooby Doo, που εύχεται στον εορτάζοντα, φτιαγμένη με τον ίδιο τρόπο που έφτιαξα τις προσκλήσεις.




Στα παράθυρα κόλλησα στοιχειωμένα μάτια (spooky eyes), στους τοίχους χάρτινες νυχτερίδες κι εδώ κι εκεί έβαλα μερικούς ιστούς αράχνης, φτιαγμένους από ξυλάκια για σουβλάκια και σπάγκο.

Νυχτερίδες κι αράχνες...

Το ντεκόρ συμπληρώθηκε με γιρλάντες από πράσινους, κίτρινους και μωβ κύκλους, με χάρτινες γιρλάντες φαντασμάτων και με πράσινα και λευκά μπαλόνια (ζωγραφισμένα σαν πρόσωπα φαντασμάτων). Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν υπάρχει σε φωτογραφίες...


Τα παιχνίδια

Τα παιδιά απασχολήθηκαν με ένα κυνήγι θησαυρού, που περιείχε πολλά παιχνίδια. Ξεκίνησε με εμένα που βγήκα "αναστατωμένη" στον κήπο κρατώντας ένα άδειο μεγάλο κουτί, λέγοντας ότι τα δώρα που προορίζονταν για τους καλεσμένους είχαν εξαφανιστεί! Κοιτώντας πιο προσεκτικά, τα παιδιά βρήκαν στον πάτο του κουτιού ένα σημείωμα από το Φάντασμα του πάρτι, που έλεγε ότι αυτό είχε κλέψει τα δώρα και τους έδινε πληροφορίες για το που βρισκόταν το επόμενο στοιχείο. Τα παιδιά χρειάστηκε να κάνουν διάφορα πράγματα (π.χ. να χορέψουν με ένα μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια τους, να λύσουν γρίφους, να καταστρέψουν με νερόμπομπες μια χάρτινη μούμια, να ψάξουν κάτω από τις καρέκλες των γονιών τους, να συναρμολογήσουν, να διαβάσουν το αόρατο μελάνι, κλπ) μέχρι να φτάσουν στο τελευταίο σημείωμα.

Στιγμιότυπο από το κυνήγι του θησαυρού.

Αυτός που διάβαζε κάθε φορά το στοιχείο, φορούσε το μενταγιόν του Scooby Doo, φτιαγμένο από πηλό και ζωγραφισμένο 

Στο τέλος τα παιδιά "τσακώσανε" το άτακτο φαντασματάκι, που πήγαινε να το σκάσει με όλα τα δώρα από την πίσω πόρτα της αυλής και τρέξανε πάνω του τσιρίζοντας από ενθουσιασμό! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν, το μυστήριο λύθηκε και εμφανίστηκε η μικρή Κατερίνα, που σκόρπισε παντού χαμόγελα!


Το άτακτο φαντασματάκι του πάρτι.

 Οι μικροί καλεσμένοι πήραν τα δωράκια τους και ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Η πράσινη χάρτινη σακούλα με το φαντασματάκι είχε μέσα ένα ρολό με σελίδες ζωγραφικής με τον Scooby Doo, ένα χειροποίητο πράσινο γλειφιτζούρι, ένα γλειφιτζούρι αράχνη, ένα μολύβι, ένα πακέτο χαρτομάντηλα και μια οδοντόβουρτσα Scooby Doo (δηλαδή ό,τι σχετικό μπόρεσα να βρω).

Η σακούλα με τα δώρα που πήραν οι καλεσμένοι.

Όσο για την τούρτα, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ (κλικ).

Τούρτα Scooby Doo


Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το όχι και τόσο συνηθισμένο θέμα και να το επιλέξετε για κάποιο πάρτι σας! Θα χαρώ να λύσω τις απορίες που μπορεί να έχετε ή να διαβάσω τα σχόλιά σας.


Καλές εμπνεύσεις!

edit: Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το κυνήγι θησαυρού εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, όλα φαίνονται υπέροχα! Θα μπορούσες να μου στείλεις περισσότερες λεπτομερειες για το παιχνίδι - λύση του μυστηρίου; Το email μου ειναι anastasiatra@yahoo.gr. Ευχαριστώ!

mekanelakaipinela είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Έχω γράψει νέα ανάρτηση με τις λεπτομέρειες που ζητάς. Εδώ θα τη βρεις:
http://mekanelakaipinela.blogspot.gr/2015/10/party-scooby-doo.html

Ελπίζω να είναι διαφωτιστική. Θα χαρώ να μάθω ότι έκανες πάρτι με αυτό το θέμα!