Θα σας δώσω τώρα τη συνταγή από το κέικ καρότου, που είναι ένα αγαπημένο μου χειμωνιάτικο κέικ, πολύ αφράτο, γευστικό, μυρωδάτο και μελωμένο. Αν και νηστίσιμο, είναι πεντανόστιμο και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 και 2/3 της κούπας ζάχαρη
3 1/2 κούπες φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 1/2 κουτ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
4 κούπες τριμμένο καρότο (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με το χυμό και το κονιάκ.
Μέσα στο μπολ του μίξερ με το λάδι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε σε 3 - 4 δόσεις εναλλάξ, τα μείγματα με το αλεύρι και τα καρότα, ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα βαθύ καστανό χρώμα.
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Από την επόμενη μέρα είναι καλύτερα να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Κέικ καρότου. |
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 και 2/3 της κούπας ζάχαρη
3 1/2 κούπες φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 1/2 κουτ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
4 κούπες τριμμένο καρότο (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με το χυμό και το κονιάκ.
Μέσα στο μπολ του μίξερ με το λάδι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε σε 3 - 4 δόσεις εναλλάξ, τα μείγματα με το αλεύρι και τα καρότα, ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα βαθύ καστανό χρώμα.
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Από την επόμενη μέρα είναι καλύτερα να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Κέικ καρότου νηστίσιμο και γευστικότατο. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου