Μια αφράτη ζύμη για πίτσα έχω να σας προτείνω σήμερα, την οποία φτιάχνω τα τελευταία χρόνια και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη. Όταν ψήνεται γίνεται τραγανή απ' έξω, όμως στο εσωτερικό παραμένει αφράτη. Είναι εύκολη, αρκεί να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες.
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πάμε να σας εξηγήσω πώς τη φτιάχνω.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λιωμένη μαργαρίνη
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την ξηρή μαγιά μέσα στο γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Δημιουργούμε μια μπάλα, αλείφουμε την επιφάνειά της με λίγο λάδι και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Σβήνουμε τον φούρνο και τοποθετούμε μέσα το λεκανάκι με τη ζύμη. Περιμένουμε περίπου μια ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη, την απλώνουμε με τα δάχτυλα πάνω σε λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε από επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας δείξω και τα υπόλοιπα βήματα για την παρασκευή της πίτσας.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου