Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Μπισκότα καρπούζι - Watermelon cookies

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού, είναι μια φέτα γλυκό και παγωμένο καρπούζι. Το φρούτο αυτό μας παραπέμπει άμεσα στην αγαπημένη εποχή του χρόνου και γι' αυτό το επέλεξα σαν σχέδιο για τα μπισκότα που έφτιαξα για να αποχαιρετίσουμε το σχολείο και να υποδεχτούμε τις καλοκαιρινές διακοπές. 
Ένα εύκολο σχέδιο, στο οποίο μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά σας. Κατάλληλο και για διάφορες άλλες περιστάσεις, όπως πάρτι γενεθλίων, βάφτιση κλπ. Για πάμε να δούμε πώς μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς.

Μπισκότα καρπούζι

Την συνταγή για τα μπισκότα σας την έχω δώσει κι άλλες φορές και θα την βρείτε πατώντας εδώ. Μπορείτε φυσικά να κάνετε όποια συνταγή σας αρέσει, αρκεί να μην είναι κάποια που τα μπισκότα  φουσκώνουν πολύ κατά το ψήσιμο, γιατί δεν θα μπορείτε να τα διακοσμήσετε.
Κόβουμε τη ζύμη μας σε κύκλους με τη βοήθεια ενός κουπ - πατ, ποτηριού, μικρού πιάτου κλπ, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Τον κάθε κύκλο τον κόβουμε στη μέση και αραδιάζουμε τα ημικύκλια που σχηματίστηκαν, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Μπισκότα πριν το ψήσιμο.

Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Μπισκότα μετά το ψήσιμο.

Ανοίγουμε πράσινη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες πάχους 1 - 1,5 εκ. (ανάλογα με το μέγεθος του μπισκότου). Η ζαχαρόπαστα μπορεί να είναι του εμπορίου ή να την φτιάξετε μόνοι σας με αυτή την συνταγή (κλικ) και να την χρωματίσετε αναμιγνύοντας κίτρινο με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με ένα καθαρό πινελάκι, περνάμε με νερό την περίμετρο του κάθε ημικυκλίου και κολλάμε την πράσινη λωρίδα ζαχαρόπαστας, για να φτιάξουμε τη φλούδα. Κόβουμε τα άκρα που προεξέχουν.

Η φλούδα του καρπουζιού.

Για το γέμισμα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε ζαχαρόπαστα, αλλά εγώ προτίμησα γλάσο άχνης, για μεγαλύτερη ευκολία (καλύπτει ακριβώς τα κενά και δεν χρειάζεται να δώσουμε σχήμα).

Γλάσο άχνης

2 κούπες ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
6-7 κουτ. γλ. νερό
1 βανίλια
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό κουταλιά - κουταλιά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Θα πρέπει να κάνουμε το γλάσο αρκετά πηχτό, για να στέκεται και να μην τρέχει πολύ. Όταν προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας ότι θα αραιώσει κι άλλο το γλάσο μας, οπότε θα πρέπει να βάλουμε αρχικά μικρότερη ποσότητα νερού.


Γλάσο άχνης

Αφού καλύψουμε (με τη βοήθεια ενός κουταλιού) 5-6 μπισκότα με το γλάσο, τοποθετούμε επάνω τα κουκούτσια του καρπουζιού, που δεν είναι άλλο από σταγόνες σοκολάτας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ο λόγος που τα φτιάχνουμε λίγα - λίγα, είναι ότι το γλάσο στεγνώνει γρήγορα  στην επιφάνεια και μετά δεν θα κολλάνε οι σταγόνες.
Όταν τελειώσουμε, τα αφήνουμε απλωμένα αρκετές ώρες, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν στεγνώσει εντελώς.

Μπισκότα καρπούζι

Τα συσκευάζουμε σε  ατομικά διάφανα σακουλάκια και δένουμε με χρωματιστές κορδέλες. Έτοιμα!


Watermelon cookies.

Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε ετικέτες με μια ευχή ή ένα όνομα και να τις περάσετε από τις κορδέλες.



Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να τα φτιάξουν!

Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: