Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Τυροκριτσίνια

Οι λάτρεις του τυριού, θα ενθουσιαστούν με την τυρένια γεύση αυτού του σνακ. Με το που βγαίνουν από το φούρνο, είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους. Είναι υπέροχα και την άλλη μέρα, απλώς είναι πιο μαλακά. Φτιάχνονται εύκολα και πάμε να σας δείξω τον τρόπο.


Τυροκριτσίνια



Υλικά (για περίπου 30 τυροκριτσίνια)

2 κούπες ανάμικτο τριμμένο τυρί πεκορίνο – κεφαλογραβιέρα
1/3 κούπας ηλιέλαιο
2 ½ - 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. baking powder
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κρόκος αυγού
½ κουτ. γλ. Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μια κούπα από το μείγμα τυριών. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder. Ρίχνουμε τις 2 ½ κούπες αρχικά και το υπόλοιπο το κρατάμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που πρέπει να διορθώσουμε την υφή της ζύμης. Ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα ζύμης.



Ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό στο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κρατήσει, ώσπου να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σχηματίζουμε μια μπάλα ζύμης, την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30’.

Ζύμη για τυροκριτσίνια.

Στη συνέχεια πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με την δεύτερη κούπα με το μείγμα των τυριών. Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας το τυρί, για να κολλήσει καλύτερα επάνω στη ζύμη.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25' (μέχρι να ροδίσουν καλά), στους 180ο C στον αέρα.


Καλή επιτυχία! 
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: