Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Minnie Mouse party - Part 2 Τούρτα & Μπουφές

Η συνέχεια με το δεύτερο μέρος του πάρτι μας με θέμα την Minnie Mouse, με την τούρτα και τον μπουφέ. Το πρώτο μέρος το βρίσκετε εδώ.



Όσον αφορά την τούρτα, θα μείνω μόνο στο στόλισμά της, μιας και το εσωτερικό της μπορείτε να το φτιάξετε σε όποια γεύση σας αρέσει. Η τούρτα καλύφθηκε γύρω - γύρω με ροζ σαντιγί. Με τη βοήθεια ενός κουπ - πατ έφτιαξα το σχήμα από το κεφάλι της Μίνι με τρούφα σοκολάτας και με ένα μικρότερο και λιωμένη κουβερτούρα, έφτιαξα τα σοκολατένια κεφαλάκια. Όταν η κουβερτούρα κρύωσε και ξεφόρμαρα το κάθε κεφαλάκι, στερέωσα από πίσω μια οδοντογλυφίδα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και όταν στερεοποιήθηκε το κάρφωσα στην τούρτα. Το όνομα το έγραψα με κομματάκια από μαλακά sticks ζαχαρωτού. Λίγο χρωματιστό κας - κας περιμετρικά, ολοκλήρωσε την εικόνα.

Τούρτα Minnie Mouse

Τα αναψυκτικά στολίστηκαν κατάλληλα

Ο μπουφές 

και τοποθετήθηκαν στη γωνία με τα ασορτί παιδικά σερβίτσια.

Τα παιδικά σερβίτσια

Μπισκότα Oreo σε σχήμα Μίνι για τον μπουφέ.

Μπισκότα Oreo Minnie Mouse

Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε. Υπάρχουν τα μπισκότα στο γνωστό μέγεθος, αλλά και σε μικρές μπουκίτσες. Τα ανοίγουμε με προσοχή στη μέση με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε πάνω στο ένα μεγάλο, το ανοιγμένο μικρό, όπως στην παρακάτω φωτογραφία, ώστε να σχηματίσουμε τα αυτάκια. Κλείνουμε πάλι τα μπισκότα πιέζοντας ελαφρά. Θέλει λίγη προσοχή, γιατί μπορεί να σπάσουν με την πίεση.

Μπισκότα Oreo Minnie Mouse

Τα σοκοκουταλάκια που λατρεύουν τα παιδιά.


Σοκοκουταλάκια


Γεμίζουμε τα κουταλάκια με λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα, ζάχαρη ή κας - κας. Για να τα ταιριάξω με το θέμα του πάρτι, κόλλησα στην άκρη του κάθε κουταλιού ένα χάρτινο κεφάλι Μίνι με ευχές.


Σοκοκουταλάκια

Τα μικρά μπισκοτάκια Μίνι τα έφτιαξα με αυτή (κλικ) τη συνταγή και το γλάσο άχνης το χρωμάτιζα σταδιακά όλο και πιο σκούρο, ώστε να δημιουργηθεί το ντεγκραντέ εφέ. Με ζαχαρωτά καρδούλες, έφτιαξα τα φιογκάκια.


Μπισκοτάκια Minnie Mouse

Με την ίδια ζύμη έφτιαξα και μεγαλύτερα μπισκότα, που τα διακόσμησα κατάλληλα και τα συσκεύασα για να τα πάρουν οι καλεσμένοι φεύγοντας. 
Επίσης, πήρα πλακέ στρογγυλά γλειφιτζούρια, τα τύλιξα με κόκκινο σελοφάν και πρόσθεσα χάρτινα αυτάκια και φιογκάκια.





Για το κέντρο του μπουφέ έφτιαξα διάφορα διακοσμητικά από χαρτόνι, όπως φιόγκους, κεφάλια της Μίνι, αυτοκόλλητα, λουλουδάκια κ.τ.λ., τα κόλλησα σε ξυλάκια από σουβλάκι και τα έβαλα σε ένα βάζο, που πριν το είχα γεμίσει με γκοφρέ χαρτί και κορδέλες. Μαζί με μια λούτρινη κούκλα αποτέλεσαν το center piece του μπουφέ. 


Center piece Minnie Mouse.


Στο μπουφέ υπήρχαν επίσης κεκάκια και τρουφάκια (λεπτομέρεια: τα toppers είναι οδοντογλυφίδες με αυτοκόλλητα, μικροσκοπικά φιογκάκια και κεφάλια της Μίνι).




Λουκανικοπιτάκια σε ξυλάκι.


Τυροπιτάκια με σφολιάτα, σουσάμι και στριφτά.

Πίτσα

Τάρτα λαχανικών και κοτομπουκιές.

Σαλάτα ζυμαρικών

Επίσης, υπήρχε μια πιατέλα με αλμυρά σαντουιτσάκια και ένα σταντ με γλυκά, γεμισμένα με πραλίνα και cake pops στρογγυλά, που επάνω τους έμπηξα μικρά καραμελάκια Smarties, για αυτάκια.

Γενική άποψη του μπουφέ.
Γενική άποψη του μπουφέ.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσες κάποιες από τις ιδέες μου και ελπίζω να τις χρησιμοποιήσετε και σε δικά σας πάρτι.

Καλή επιτυχία!
Άννα




Δεν υπάρχουν σχόλια: