Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Minnie Mouse party - Part 1 Διακόσμηση

Η Minnie Mouse είναι μια αγαπημένη ηρωίδα των κοριτσιών και για τον λόγο αυτό, αποτελεί και ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα για παιδικά πάρτι, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες. Δεν γινόταν λοιπόν, να μην κάνουμε κι εμείς ένα πάρτι με τη Μίνι, όταν η κόρη μου έκλεινε τα 3 της χρόνια. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω τις προσκλήσεις και την διακόσμηση που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ενώ θα ακολουθήσει και μια ακόμη ανάρτηση με τον μπουφέ του πάρτι. 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Χάρτινο διακοσμητικό τοίχου Minnie Mouse.

Αγαπώ πολύ να φτιάχνω πράγματα με χαρτί, γιατί το βρίσκω διασκεδαστικό, αλλά και οικονομικό ταυτόχρονα. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε ο,τιδήποτε, θα κάνετε μια αναζήτηση στο internet για "Minnie Mouse templates", όπου θα βρείτε κάθε λογής σχέδιο και μέγεθος, σχετικά με τη Μίνι. Θα αποθηκεύσετε και θα τυπώσετε αυτά που σας αρέσουν. Εγώ απλώς σας δίνω μερικές ιδέες και σας δείχνω πώς να τις υλοποιήσετε, τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Για την πρόσκληση, έκοψα κόκκινο χαρτόνι στο σχήμα του κεφαλιού της Μίνι και επάνω κόλλησα το κείμενο, το οποίο έφτιαξα σε κυκλικό σχήμα και τύπωσα σε κόκκινο χαρτί Α4. Μπορείτε απλώς να γράψετε το κείμενο πάνω στο χαρτόνι με μαύρο μαρκαδόρο.
Από πίσω κόλλησα ένα φαρδύ γλωσσοπίεστρο (το βρίσκετε σε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας ή φαρμακείο) και για να μην φαίνεται, το κάλυψα με άλλο ένα χαρτόνι στο σχήμα του κεφαλιού.


Πρόσκληση πάρτι Minnie Mouse.

Από την άλλη πλευρά, κόλλησα ένα καπάκι πλαστικό που μπαίνει πάνω από το ποτήρι του καφέ μιας χρήσης (το βρίσκετε σε super markets), αφού πρώτα το γέμισα με διάφορα μικρά κεράσματα. Θα προσέξετε να μην είναι πολύ μικρό το μέγεθος των κερασμάτων, γιατί θα βγαίνουν από την τρύπα ή διαφορετικά, θα κλείσετε το άνοιγμα με κάποιο αυτοκόλλητο.

Πρόσκληση πάρτι Minnie Mouse με κεράσματα.

Οι τελευταίες πινελιές ήταν κάποια φιογκάκια που πρόσθεσα και το όνομα της μικρής που έβαλα επάνω στα γλωσσοπίεστρα με σφραγίδα. Επίσης, πέρασα με κόκκινο μαρκαδόρο το περίγραμμα του κάθε κεφαλιού. 


Πρόσκληση πάρτι Minnie Mouse με κεράσματα.

Οι προσκλήσεις - κεράσματα, μοιράστηκαν στους φίλους μας στον παιδικό σταθμό και εισπράξαμε πολλά χαμόγελα χαράς!

Πρόσκληση πάρτι Minnie Mouse με κεράσματα.

Από την αναζήτηση στο internet βρήκα διάφορες εικόνες της Μίνι, τις οποίες τις τύπωσα στο μέγεθος που ήθελα και επειδή ήταν ασπρόμαυρες, τους έδωσα χρώμα, κολλώντας επάνω τους κομμάτια από χρωματιστά χαρτόνια, κάνοντας ένα είδος κολάζ. Τις κόλλησα στους τοίχους ή τις καρφίτσωσα στις κουρτίνες.



Μπορείτε αν θέλετε, να βρείτε κάποιες έγχρωμες εικόνες και να τις τυπώσετε, για να μην παιδεύεστε ή απλώς να τις βάψετε, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο έντονο και ομοιόμορφο.

Διακοσμητικό Minnie Mouse για τον τοίχο.

Διακοσμητικό Minnie Mouse με γράμματα για τον τοίχο.

Τα γράμματα τα βρήκα επίσης στο διαδίκτυο και τα έφτιαξα κολλώντας 2 ειδών χαρτόνια. Επειδή υπάρχει μόνο το αγγλικό αλφάβητο, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στα γράμματα, όπως εγώ, που μετέτρεψα το "Α" σε "Λ", απλώς παραλείποντας τη μεσαία γραμμή.

Διακοσμητικό Minnie Mouse με αριθμούς για τον τοίχο.

Δυο απλά χάρτινα φωτιστικά μετατράπηκαν σε διακοσμητικά, κολλώντας γύρω τους χάρτινα κεφάλια της Μίνι και δένοντας φιόγκους.






Για το κέντρο του μπουφέ έφτιαξα διάφορα διακοσμητικά από χαρτόνι, όπως φιόγκους, κεφάλια της Μίνι, αυτοκόλλητα, λουλουδάκια κ.τ.λ., τα κόλλησα σε ξυλάκια από σουβλάκι και τα έβαλα σε ένα βάζο, που πριν το είχα γεμίσει με γκοφρέ χαρτί και κορδέλες.


Center piece Minnie Mouse.

Φυσικά είχαμε και μπαλόνια, τα οποία μετά μοιράστηκαν στους καλεσμένος μας.


Μπαλόνια Minnie Mouse.

Ο αριθμός "3" είχε επίσης την τιμητική του και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση. 


3D Number

Τρισδιάστατο 3
Οδηγίες για την κατασκευή τρισδιάστατων αριθμών και γραμμάτων, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.



Κι επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, να μην ξεχάσω να σας δείξω και το κουδούνι μας!

Κουδούνι, για να μην μπερδευτεί κανείς.

Όπως κάθε φορά, έτσι και σε αυτό το πάρτι, οι μικροί μας καλεσμένοι έπαιρναν φεύγοντας και κάποια αναμνηστικά δωράκια.


Τα δωράκια των καλεσμένων.

Το περιεχόμενο της κάθε σακουλίτσας ήταν: μια κούπα με τη Μίνι, χρωμοσελίδες και κηρομπογιές, ένα μικρό μπλοκάκι, ένα σημειωματάριο και αυτοκόλλητα, όλα με το θέμα του πάρτι. Επίσης τους χαρίσαμε και από ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, μιας και τα γενέθλια είναι τον Νοέμβριο.



Ελπίζω να σας άρεσαν κάποιες από τις ιδέες μου και θα χαρώ πολύ να μου πείτε ότι τις φτιάξατε κι εσείς!

Καλή επιτυχία!
Άννα



Δεν υπάρχουν σχόλια: