Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Τρισδιάστατα (3D) γράμματα και αριθμοί

Αγαπητοί φίλοι αυτού του blog, επανέρχομαι με μια νέα ανάρτηση, με την οποία θα σας δείξω με ποιον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τρισδιάστατα γράμματα και αριθμούς, για να στολίσετε την βάπτιση, το πάρτι, το παιδικό δωμάτιο και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τα βήματα είναι απλά, όμως απαιτείται λίγη υπομονή για τις λεπτομέρειες. Ας πάμε να τα δούμε ένα - ένα.

3D Γράμματα και Αριθμοί


Υλικά

Χαρτόνι χοντρό (από συσκευασίες)
Χαρτόνι κανσόν σε σχέδια και χρώματα της αρεσκείας μας
Πιστόλι ζεστής σιλικόνης (εναλλακτικά, χαρτοταινία και κόλλα)
Πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης
Ψαλίδι
Διάφορα διακοσμητικά


Εκτέλεση

Ξεκινάμε σχεδιάζοντας πάνω στο χοντρό χαρτόνι, το περίγραμμα του γράμματος ή του αριθμού που θέλουμε, εις διπλούν. Φυσικά και μπορούμε αν θέλουμε, να τυπώσουμε γράμματα που θα βρούμε στο ίντερνετ και να σχεδιάσουμε το περίγραμμά τους. Κόβουμε τα 2 γράμματα.



Στη συνέχεια κολλάμε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης στην επιφάνεια του ενός γράμματος, με το πιστόλι ζεστής σιλικόνης (ή την κόλλα), τοποθετημένα κανονικά και ανάποδα εναλλάξ, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Κατασκευή 3D Γράμματος

Από πάνω κολλάμε και το δεύτερο κομμάτι του γράμματος. Τα ποτηράκια είναι αυτά που θα κρατήσουν τον όγκο και το ύψος τους καθορίζει το πάχος του γράμματος. Επομένως, αν θέλουμε να είναι λεπτότερο, τα κονταίνουμε κόβοντάς τα όλα στο ίδιο ύψος, πριν τα κολλήσουμε. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη ποτηριών, ακόμα και σφηνάκια. Δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς.

Κατασκευή 3D Γράμματος

Κατασκευή 3D Γράμματος


Μετράμε την απόσταση των 2 χαρτονιών και κόβουμε λωρίδες σε αυτό το πάχος, που θα τις κολλήσουμε γύρω από το γράμμα (με το πιστόλι ζεστής σιλικόνης ή χαρτοταινία), ώστε να κλείσει από όλες τις πλευρές και να καλύψουμε τα ποτήρια.
Το γράμμα μας είναι έτοιμο  και απομένει να το "ντύσουμε" εξωτερικά, κόβοντας το σχέδιο σε διακοσμητικό χαρτόνι κανσόν. Εάν το χαρτόνι μας έχει σχέδια από τη μια πλευρά μόνο, προσέχουμε ώστε να κόψουμε 2 αντικριστά γράμματα από τη "καλή" του πλευρά.

Κόβουμε 2 αντικριστά γράμματα ή αριθμούς.

Όπως κάναμε και παραπάνω, κόβουμε λωρίδες και καλύπτουμε τα πλαϊνά του γράμματος, κολλώντας τες περιμετρικά. Αν θέλουμε, στολίζουμε με κορδέλες, χάντρες, τούλι κ.ά. διακοσμητικά στοιχεία. Παρακάτω σας δίνω δυο ιδέες από τα πάρτι μας.


3D  αριθμός Minnie Mouse

Τοποθετούμε το διακοσμητικό μας σε κάποιο σημείο που να μας αρέσει. Αν στο κάτω μέρος του γράμματος ή του αριθμού υπάρχει καμπύλη, χρησιμοποιούμε ταινία διπλής όψης ή blue tack, για να το στερεώσουμε.

3D  αριθμός Minnie Mouse

Να σημειώσω εδώ, πώς αν θέλουμε να φτιάξουμε σχετικά μικρά γράμματα ή αριθμούς, μπορούμε να παραβλέψουμε τα ποτηράκια, γιατί σε μικρό μέγεθος, μπορεί το χαρτόνι να είναι σταθερό από μόνο του. Το έχω κάνει και ήταν μια χαρά. Σε αυτή την περίπτωση, κολλάμε πρώτα το πλαϊνό, εφαρμόζοντάς το περιμετρικά στο κάτω μέρος του γράμματος και μετά κολλάμε το επάνω μέρος σαν καπάκι.

3D  αριθμός Frozen

Στον τρισδιάστατο αριθμό Frozen, κάλυψα τον αριθμό με λεπτό ασημί χαρτί για να λάμπει, από επάνω τύλιξα γαλάζιο τούλι και κόλλησα διάφορα διακοσμητικά.

3D  αριθμός Frozen

3D  αριθμός Frozen

Ελπίζω να σας άρεσαν τα τρισδιάστατα γράμματα και να σας έδωσα κατατοπιστικές οδηγίες ώστε να προσπαθήσετε να τα φτιάξετε κι εσείς. 

Καλή επιτυχία!!!

Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: