Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Πασχαλινά διακοσμητικά αυγά - Part 2 - Διακόσμηση

Στην προηγούμενη ανάρτηση (κλικ εδώ), σας έδειξα πώς προετοιμάζουμε και αδειάζουμε τα αυγά που θέλουμε να διακοσμήσουμε για το Πάσχα. Αφού λοιπόν έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία, συγκεντρώνουμε σε ένα τραπέζι όλα τα υλικά που έχουμε επιλέξει και ανασκουμπωνόμαστε!
Εγώ θα σας παρουσιάσω ενδεικτικά κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποίησα, αλλά εσείς μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξετε μικρά έργα τέχνης!

Αληθινά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά κρεμασμένα σε φυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση το φυσικό χρώμα των αυγών σας ή να βάψετε όλη την επιφάνειά τους με ένα χρώμα της αρεσκείας σας. Κατάλληλα χρώματα γι' αυτό είναι τα πλαστικά ή τα ακρυλικά. Βάφουμε πρώτα το μισό αυγό για να μπορούμε να το πιάνουμε. Το αφήνουμε στη θήκη του και μόλις στεγνώσει συνεχίζουμε με το υπόλοιπο. Πιθανόν να χρειαστεί να τα περάσετε περισσότερα από ένα χέρια με χρώμα, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.























Επίσης μπορείτε να αφήσετε τις τρυπούλες ανοιχτές για να τα κρεμάσετε (θα δούμε παρακάτω πώς) ή να τις κλείσετε για να τα βάλετε σε μια διακοσμητική πιατέλα.
Τις τρυπούλες των αυγών έχετε την δυνατότητα να τις καλύψετε με στόκο ή με πηλό που στεγνώνει στον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσετε και τον χρόνο που θα κάνει το υλικό να στεγνώσει, αν και το πιστολάκι των μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να επισπεύσετε τη διαδικασία (εγώ το χρησιμοποίησα και στο στέχνωμα των χρωμάτων). Στη συνέχεια, τρίβουμε με ένα λεπτό γυαλόχαρτο την επιφάνεια του αυγού, για να λειάνουμε τα εξογκώματα του στόκου ή του πηλού και βάφουμε από πάνω.

Η πασχαλίτσα.

Διαλέγουμε κάποιο σχέδιο που μας αρέσει και το σχεδιάζουμε με ένα μολύβι πάνω στο αυγό. Έπειτα το γεμίζουμε με τα χρώματα που θέλουμε.

Γεμίσαμε πασχαλίτσες.

Ανθισμένα κλαδιά.

Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι ακρυλικά ή πλαστικά, αλλά αν θέλουμε πιο αχνό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαρκαδόρους. Δείτε παρακάτω τη διαφορά:

Λαγουδάκια με μαρκαδόρο και με ακρυλικά χρώματα.
Πασχαλίτσες με μαρκαδόρο και με ακρυλικά χρώματα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπατονέτες αντί για πινέλο. Απλά τις βουτάμε στο χρώμα και τις πιέζουμε πάνω στο αυγό, για να σχεδιάσουμε ό,τι μας αρέσει. Αυτός είναι ένας πολύ ωραίος και εύκολος τρόπος για να μας βοηθήσουν τα παιδιά μας.

Ζωγραφική με μπατονέτες.
Ζωγραφική με μπατονέτες.

Ένας άλλος τρόπος για να διακοσμήσετε τα αυγά σας είναι η τεχνική του ντεκουπάζ, με όμορφα σχέδια από χαρτοπετσέτες.

Αυγά διακοσμημένα με την τεχνική του ντεκουπάζ.

Εννοείται ότι μπορείτε να συνδυάσετε την τεχνική αυτή, με ζωγραφική.

Αυγό διακοσμημένο με την τεχνική του ντεκουπάζ και ζωγραφική.

Αυγό διακοσμημένο με την τεχνική του ντεκουπάζ και ζωγραφική.

Φυσικά και μπορείτε να κολλήσετε επάνω στα αυγά σας αυτοκόλλητα, χαντρούλες, φτερά, γκλίτερ, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία ή washi tape (που είναι αυτοκόλλητες ταινίες με σχέδια). Φαντασία να υπάρχει!

Συνδυασμός ζωγραφικής με μπατονέτα και washi tape.

Αν επιλέξετε να φτιάξετε κρεμαστά αυγουλάκια, μπορείτε απλώς να περάσετε από το εσωτερικό τους ένα κορδόνι ή μια κορδέλα. Θα σας βοηθήσει σε αυτό, ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Για να καλύψετε το άνοιγμα της τρύπας, αλλά και για να τα κάνετε ακόμα πιο όμορφα, μπορείτε να περάσετε σε κάθε άκρο και μια χάντρα, απλή ή με σχέδιο. Εγώ στο κάτω άκρο, πέρασα αντί για χάντρα, ένα σχέδιο (π.χ. κύκλο ή τετράγωνο) κομμένο από αφρώδες υλικό. Τέλος, φτιάχνετε μια θηλιά στο κορδόνι. Έτοιμα!

Κρεμαστό αυγό με λουλούδια.
Κλαδάκια με μπουμπούκια. 
Τα κοτοπουλάκια.

Ο κύκνος.

Διάφορα σχέδια.

Τελειώσατε με το στόλισμα των αυγών σας, περιμένατε να στεγνώσουν και είναι πια έτοιμα να διακοσμήσουν τον χώρο σας ή να χαριστούν σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επιλέξτε να τα τοποθετήσετε σε μια διακοσμητική πιατέλα,

Πιατέλα με διακοσμητικά αυγά.

να τα κρεμάσετε σε ξερά κλαδιά,

Κλαδιά με κρεμαστά διακοσμητικά αυγά.

Κλαδιά με κρεμαστά διακοσμητικά αυγά.

να τα κρεμάσετε σε κλαδιά με φύλλα,

Κλαδιά με κρεμαστά διακοσμητικά αυγά.


ή σε φυτά που έχετε σε γλάστρα.

Αληθινά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά κρεμασμένα σε φυτό.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει, γιατί βάλατε όλο το μεράκι σας για να τα φτιάξετε! Και εννοείται ότι μετά το Πάσχα, τα αποθηκεύουμε προστατευμένα μέσα σε κουτιά ή αυγοθήκες, μέχρι την επόμενη χρονιά.

Εύχομαι πραγματικά να σας άρεσαν και να σας έδωσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να τα φτιάξετε κι εσείς. Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε φωτογραφίες με το αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!

Άννα



Υ.Γ. Το link με το πρώτο μέρος της ανάρτησης, το βρίσκετε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: