Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κεράσματα με τυρί κρέμα

Κεράσματα διαφορετικά από τα άλλα, νόστιμα και δροσερά.
Δεν μοιάζουν καθόλου με τα τύπου "τρουφάκια" που έχετε δοκιμάσει ως τώρα, αφού περιέχουν τυρί κρέμα, που τους δίνει διαφορετική γεύση και υφή.

Κεράσματα με τυρί κρέμα.

Είναι μια συνταγή που βρήκα στο Tante Kiki, αλλά την άλλαξα λίγο, χρησιμοποιώντας υλικά που είχα στο σπίτι. Πάμε να σας δείξω;

Υλικά 
Για τα κεράσματα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 γρ κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποίησα light)
200 γρ τυρί κρέμα
250 γρ μπισκότα πτι - μπερ (ή σοκολάτας)
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Για την επικάλυψη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
μερικές σταγόνες σπορέλαιο
Διακοσμητικά στοιχεία (τρούφα, νιφάδες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σοκολάτες με το κονιάκ, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.



















Προσθέτουμε το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε κι αυτά με το υπόλοιπο μείγμα. Στρώνουμε με τη σπάτουλα κι αφού καλύψουμε με μια διάφανη μεμβράνη, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.

Μείγμα για κεράσματα με τυρί κρέμα.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου, για να ξανασταθεροποιηθούν και να μπορούμε να τα δουλέψουμε στη συνέχεια.




Ετοιμάζουμε την επικάλυψη με τη μέθοδο μπεν - μαρί, δηλαδή τοποθετούμε το κατσαρολάκι ή το μπολ που θα λιώσουμε τις σοκολάτες μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα γεμάτη με νερό, ώστε να μην έρχεται απ' ευθείας σε επαφή η σοκολάτα με το μάτι της κουζίνας και μας καεί.

Όταν λιώσουν οι 2 σοκολάτες, προσθέτουμε τις σταγόνες από το σπορέλαιο κι ανακατεύουμε, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές, γυαλιστερό αποτέλεσμα.
Με τη βοήθεια όποιου εργαλείου μας βολεύει (εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι κι ένα πιρούνι) ρίχνουμε ένα - ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα, τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν παντού, απομακρύνουμε την περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετούμε στο ίδιο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, που είχαμε χρησιμοποιήσει νωρίτερα.
Πασπαλίζουμε από επάνω όποιο διακοσμητικό θέλουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, κατά προτίμηση στο ψυγείο.
Όταν σταθεροποιηθούν, τα βάζουμε μέσα στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Κεράσματα με τυρί κρέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: