Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Devil's food cake γεμιστό με κρέμα

Η παρακάτω συνταγή προέκυψε στα πλαίσια των δοκιμών που κάνω κατά καιρούς, για να φτιάξω κάτι διαφορετικό.
Και βγήκε ένα Devil's food cake γεμιστό με κρέμα... Και τελικά μου άρεσε πάρα πολύ! Αλίμονο, τόση σοκολάτα... Κολασμένο, όπως και το όνομά του!

Devil's food cake γεμιστό με κρέμα.

Υλικά
Για το κέικ
70 γρ. κοσκινισμένο κακάο
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
260 ml βραστό νερό

150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. baking powder
3/4 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική
2 βανίλιες
2 αυγά

Για το γλάσο
70 ml νερό
20 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
180 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Για τη γέμιση
1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 ml γάλα



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο, βάζοντας όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας, σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να λιώσουν, σε χαμηλή φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη μαύρη ζάχαρη και το βραστό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα.

Προσθέτουμε στο μίξερ τις βανίλιες, το ένα αυγό και τη μισή ποσότητα αλευριού. Κατόπιν βάζουμε το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι.

Στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα του κακάο και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο κι αλευρωμένο στρογγυλό ταψί (24-26 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35-40 λεπτά περίπου.



Όταν το κέικ μας ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (εννοείται ότι μπορείτε να φτιάξετε δική σας κρέμα, απλά εγώ για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησα έτοιμη).

Κόβουμε το κέικ στη μέση δημιουργώντας 2 δίσκους και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση: Τοποθετούμε τον έναν δίσκο κέικ σε μια πιατέλα. Στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο. Έτοιμο!




Αν θέλετε, μπορείτε να το στολίσετε πασπαλίζοντας από πάνω του νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας.


 Όπως κι αν το προτιμάτε, φτιάξτε το και καλή απόλαυση!




Δεν υπάρχουν σχόλια: