Πάει καιρός που ήθελα να φτιάξω αυτή την τάρτα κι επιτέλους το πήρα απόφαση.
Είναι τόσο εύκολη και τόσο γρήγορη (αν έχεις ετοιμάσει από πριν το καραμελωμένο γάλα), αλλά ταυτόχρονα και τόσο γευστική!
Ανυπομονώ να σας πω πώς την έφτιαξα, για να δείτε ότι πραγματικά δεν χρειάζεται πολύ κόπο!
Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
3 μπανάνες
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
200 ml γάλα
νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καραμελωμένο γάλα αρκετές ώρες πριν ή από την προηγούμενη μέρα, για να προλάβει να κρυώσει. Βγάζουμε τη χάρτινη ετικέτα από την κονσέρβα κι όπως είναι σφραγισμένη, την τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 30'. Αφήνουμε την κονσέρβα να κρυώσει τελείως πριν την ανοίξουμε, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούμε.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα (σε ύψος περίπου 3 εκατοστών) μιας φόρμας που ανοίγει. Ψήνουμε για 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μίξερ τη σκόνη με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο.
Ανοίγουμε την κονσέρβα με το καραμελωμένο γάλα, που στο μεταξύ έχει κρυώσει και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, για να γίνει ομοιογενές και απαλό.
Αρχίζουμε το στήσιμο της τάρτας μας:
Απλώνουμε την καραμέλα γάλακτος επάνω στη βάση του μπισκότου, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σπάτουλας. Αφήνουμε ένα κενό περιμετρικά (περίπου ενός εκατοστού), για να αποφύγουμε το ξεχείλισμα αργότερα.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και αφού τις κόψουμε σε φέτες, τις στρώνουμε επάνω από την καραμέλα, πιέζοντάς τες ελαφρώς.
Στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας ή όποιο άλλο υλικό έχουμε επιλέξει για το στόλισμα τις τάρτας μας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να σφίξει και είναι πλέον έτοιμη για να την σερβίρουμε και...
...να την απολαύσουμε!
Είναι δροσερή, κρεμώδης και πολύ γευστική.
Ελπίζω να δοκιμάσετε να την φτιάξετε και καλή επιτυχία!
Είναι τόσο εύκολη και τόσο γρήγορη (αν έχεις ετοιμάσει από πριν το καραμελωμένο γάλα), αλλά ταυτόχρονα και τόσο γευστική!
Ανυπομονώ να σας πω πώς την έφτιαξα, για να δείτε ότι πραγματικά δεν χρειάζεται πολύ κόπο!
Τάρτα banoffee. |
Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
3 μπανάνες
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
200 ml γάλα
νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καραμελωμένο γάλα αρκετές ώρες πριν ή από την προηγούμενη μέρα, για να προλάβει να κρυώσει. Βγάζουμε τη χάρτινη ετικέτα από την κονσέρβα κι όπως είναι σφραγισμένη, την τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 30'. Αφήνουμε την κονσέρβα να κρυώσει τελείως πριν την ανοίξουμε, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούμε.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα (σε ύψος περίπου 3 εκατοστών) μιας φόρμας που ανοίγει. Ψήνουμε για 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μίξερ τη σκόνη με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο.
Ανοίγουμε την κονσέρβα με το καραμελωμένο γάλα, που στο μεταξύ έχει κρυώσει και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, για να γίνει ομοιογενές και απαλό.
Αρχίζουμε το στήσιμο της τάρτας μας:
Απλώνουμε την καραμέλα γάλακτος επάνω στη βάση του μπισκότου, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σπάτουλας. Αφήνουμε ένα κενό περιμετρικά (περίπου ενός εκατοστού), για να αποφύγουμε το ξεχείλισμα αργότερα.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και αφού τις κόψουμε σε φέτες, τις στρώνουμε επάνω από την καραμέλα, πιέζοντάς τες ελαφρώς.
Στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας ή όποιο άλλο υλικό έχουμε επιλέξει για το στόλισμα τις τάρτας μας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να σφίξει και είναι πλέον έτοιμη για να την σερβίρουμε και...
...να την απολαύσουμε!
Είναι δροσερή, κρεμώδης και πολύ γευστική.
Ελπίζω να δοκιμάσετε να την φτιάξετε και καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου