Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Καγιανάς ή ντομάτα με αυγά

Νόστιμο, καλοκαιρινό και εύκολο φαγάκι.
Όταν δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και χορταστικό.



Υλικά

2-3 αυγά
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά (αυτό το κάνουμε για να μην πιτσιλάει πολύ μετά) και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη, η οποία εξισορροπεί την οξύτητα της ντομάτας.


Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη ντομάτα και να ψηθούν, ανάλογα με το γούστο μας.


Σερβίρουμε με τυρί φέτα και βρεσκοψημένο ψωμί και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: