Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κέικ με ινδοκάρυδο και γεύση λεμονιού

Για σήμερα σας έχω μια συνταγή για αφράτο και πολύ γευστικό κέικ. Συνδυάζει υπέροχα τη γεύση της ινδικής καρύδας και του λεμονιού και είναι τόσο αφράτο, που λιώνει στο στόμα. Και το σημαντικότερο: γίνεται πολύ εύκολα!
Θα το καταλάβετε όταν διαβάσετε τη συνταγή.

Αφράτο κέικ με ινδοκάρυδο και γεύση λεμονιού.

Υλικά

150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
4 μέτρια αυγά
40 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
80 γρ. ινδοκάρυδο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ορθογώνιο περίπου 20x30 εκ. ή στρογγυλό 26-28 εκ. και στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Όταν το κέικ μας ψηθεί, το αφήνουμε  για 5-10' να "ηρεμήσει" και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.







Ελπίζω να δοκιμάσετε να το φτιάξετε.

Καλή επιτυχία!









Δεν υπάρχουν σχόλια: