Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Γενέθλια με θέμα την πεταλούδα (Butterfly party)

Το θέμα που είχα επιλέξει για τα δεύτερα γενέθλια της κόρης μου, ήταν η πεταλούδα: όμορφα χρώματα, ωραία και εύκολα στη δημιουργία σχήματα, μιας και ο περιορισμένος χρόνος δεν μου έδινε περιθώρια για πολλά - πολλά. Οι καλεσμένοι μας, λίγοι συγγενείς και φίλοι, με μεγαλύτερα παιδιά, οπότε οι προσπάθειά μου επικεντρώθηκε στο ντεκόρ και στα φαγητά του πάρτι και όχι τόσο σε δραστηριότητες για την απασχόληση των μικρών μας φίλων.

 Πεταλούδα από μπαλόνια (Balloon butterfly).


Το βασικό στοιχείο της διακόσμησης ήταν οι πεταλούδες από μπαλόνια, που κολλήθηκαν στους τοίχους. Εύκολες, εντυπωσιακές και οικονομικές!
Πάμε να σας δείξω βήμα - βήμα πώς να τις φτιάξετε κι εσείς.

Αρχικά, επιλέγουμε τα χρώματα μπαλονιών που θέλουμε και κάνουμε τους συνδυασμούς που μας αρέσουν. Φουσκώνουμε τα μπαλόνια και τα δένουμε μεταξύ τους ανά δύο, από τα στόμια. Τα μπαλόνια που θα αποτελέσουν τα κάτω φτερά (τα ροζ μπαλόνια της φωτογραφίας), τα φουσκώνουμε λιγότερο, ώστε να είναι μικρότερα.


Στη συνέχεια τοποθετούμε τα δυο ζεύγη μπαλονιών σταυρωτά.


Τα στρίβουμε μεταξύ τους, ώστε να σταθεροποιηθούν και τα φέρνουμε στην παρακάτω θέση:


Για να φτιάξουμε τον κορμό της πεταλούδας, χρησιμοποιούμε ένα μακρόστενο μπαλόνι μοντελισμού. Το φουσκώνουμε αφήνοντας λίγο περιθώριο, ώστε να μπορούμε να το στρίψουμε χωρίς τον κίνδυνο να σκάσει. Το περνάμε κάθετα, γύρω από το κέντρο των μπαλονιών και το στρίβουμε στο επάνω μέρος, για να σχηματιστούν οι κεραίες από τις άκρες του και στο κάτω μέρος, όσο χρειάζεται για να σταθεροποιήσουμε την κατασκευή μας.


Τα ματάκια μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες των μπαλονιών μοντελισμού. Αν θέλουμε, γεμίζουμε με σχέδια τα φτερά της πεταλούδας είτε ζωγραφίζοντάς τα, είτε κολλώντας αυτοκόλλητα επάνω. Και σκέτα είναι εξίσου όμορφα! Εγώ χρησιμοποίησα τα αυτοκόλλητα που βάζουμε στις σελίδες του ντοσιέ (ναι, υπάρχουν και χρωματιστά!). Στο τέλος κολλάμε την κατασκευή μας στο τοίχο με ταινία διπλής όψης, σελοτέιπ ή blue tack.




Στην παραπάνω φωτογραφία (κόκκινη πεταλούδα), έκανα άλλο σχέδιο, παραλείποντας το στάδιο που στρίβουμε μεταξύ τους τα ζεύγη των μπαλονιών. Σας το δείχνω σε περίπτωση που σας αρέσει περισσότερο, απλώς να έχετε κατά νου, ότι δεν είναι και τόσο σταθερό.

Πάμε να σας δείξω και τον μπουφέ, που όμως δεν είχε κάτι σχετικό με το θέμα.

Τυροπιτάκια, αλμυρά κεκάκια, κεμπάπ και λουκανικοπιτάκια σε ξυλάκι.

Πρασοτυρόπιτα, τυροπιτάκια, αλμυρό κέικ, σαντουιτσάκια καλυμμένα με τριμμένο τυρί, κεμπάπ και πίτσα.

Τρουφάκια, καριόκες, πρασοτυρόπιτα, αλμυρό κέικ, ροξάκια και πίτσα.

Η τούρτα που έφτιαξα για το πάρτι είχε σχήμα πεταλούδας και τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε πατώντας εδώ.



Επειδή, όμως, η ημέρα των γενεθλίων της μικρής, δεν συνέπεσε με την ημέρα του πάρτι, έφτιαξα και μια ακόμα τουρτίτσα, που την κόψαμε και την απολαύσαμε μεταξύ μας!


Ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες!
Καλή επιτυχίας σε όποιον προσπαθήσει να τις εφαρμόσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: