Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Hot Wheels party - part 1 - Διακόσμηση, μπουφές

Έχετε δίκιο, σας έχω παραμελήσει πολύ τελευταία! Δεν προλαβαίνω όμως! Που θα πάει, θα μπω σε ρυθμό με παιδιά, δουλειά, διαβάσματα και λοιπές υποχρεώσεις!
Επιστρέφω με δυο νέες αναρτήσεις για ένα από τα πάρτι που έχω διοργανώσει στο παρελθόν. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Πρόκειται για οργάνωση παιδικού πάρτι με θέμα τα αγαπημένα αυτοκινητάκια των μικρών αγοριών, τα Hot Wheels. Έγινε όταν ο γιος μου ήταν 5 ετών και τότε δεν είχα φροντίσει να το καλύψω πλήρως φωτογραφικά, ελπίζω όμως να σας δώσω να καταλάβετε τη γενική ιδέα.

Το συγκεκριμένο πάρτι είναι, νομίζω, αυτό στο οποίο αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο για να το προετοιμάσω, με πολύ ψάξιμο και πολύ κόψιμο με το ψαλίδι. Χιλιόμετρα ολόκληρα! Πόσες ώρες! Αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί τα χαμόγελα των παιδιών ήταν η καλύτερη επιβράβευση. Πάμε να να σας δείξω τι έφτιαξα κι ελπίζω να σας αρέσουν! 


Παιδικό πάρτι Hot Wheels.


Το Decor
Όλο το προηγούμενο διάστημα είχα φτιάξει πολλές πινακίδες από χρωματιστά χαρτόνια, τις οποίες στερέωσα σε δέντρα, σε κολόνες και σε διάφορα άλλα σημεία της αυλής. Με μαύρη και λευκή αυτοκόλλητη ταινία "σχεδίασα" δρόμους επάνω στο πλακόστρωτο στον χώρο γύρω από το σπίτι και με αρκετούς κώνους και φωτεινούς σηματοδότες, προσπάθησα να αποδώσω μια εικόνα που να παραπέμπει σε δρόμους, με διασταυρώσεις, πλατείες και θέσεις στάθμευσης. Σε διάφορα σημεία τοποθέτησα παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, απλωμένα ή το ένα πάνω στο άλλο.

Η είσοδος στο χώρο του πάρτι.

Για να δούμε, ποιος θα "κοπεί" στα σήματα;

Μια όψη της αυλής.

Στον χώρο που θα βγάζαμε τις φωτογραφίες, είχα φτιάξει έναν "τοίχο" με ασπρόμαυρα μπαλόνια, για να παραπέμπει στην καρό σημαία τερματισμού και μέσα από τον οποίο μπορούσαν να περνάνε οι καλεσμένοι. Μπορείτε να τον φτιάξετε εύκολα, κρεμώντας κάθετα σε σκοινάκια, εναλλάξ άσπρα και μαύρα μπαλόνια. Τον αριθμό τους θα τον καθορίσετε εσείς, ανάλογα με τις διαστάσεις που θέλετε να πετύχετε. Προσέξτε μόνο, τα μισά σκοινάκια να ξεκινάνε με λευκά μπαλόνια και τα άλλα μισά με μαύρα και να τα τοποθετήσετε κι αυτά εναλλάξ.

Αυτοκινητόδρομος.

Το decor ολοκληρώθηκε με αρκετές σημαίες που έφτιαξα με πηχάκια και κομμάτια καρό υφάσματος, που τοποθέτησα στην είσοδο, στον μπουφέ και σε διάφορα άλλα σημεία, καθώς και με μερικούς φωτεινούς σηματοδότες, που έφτιαξα με άδεια κουτιά (παπουτσιών) και στρογγυλά καπάκια βάζων, καλυμμένα με γκοφρέ χρωματιστό χαρτί.

Προσοχή στις διασταυρώσεις.


Ο μπουφές
Ο χώρος που τοποθετήθηκαν τα τραπέζια του μπουφέ, διαμορφώθηκε επίσης κατάλληλα:
Στα τελειώματα των τραπεζομάντηλων κόλλησα ασπρόμαυρες αυτοκόλλητες ταινίες.
Ασπρόμαυρες καρό σημαίες βρήκαν κι αυτές τη θέση τους επάνω στα τραπέζια, όπως και μια πίστα Hot Wheels (στο κέντρο).
Κόλλησα μικρά αυτοκινητάκια σε μια μπάλα, που την τοποθέτησα πάνω σε μια γυάλα κι από όπου μπορούσαν οι καλεσμένοι να πάρουν όποιο αυτοκινητάκι τους άρεσε (θα την δείτε στο αριστερό μέρος του μπουφέ).
Στον τοίχο κρέμασα το όνομα του γιου μου, φτιαγμένο από αυτοκινητάκια, που τα στερέωσα με σύρμα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου, καλυμμένου με χαρτόνι.

Ο μπουφές.

Βρήκα ένα stand από το super market της γειτονιάς (αυτά που υπάρχουν για να προωθούν προϊόντα) και το μετέτρεψα σε χώρο για τα πλαστικά σερβίτσια (πιάτα, ποτήρια, πιρούνια) και τις χαρτοπετσέτες. Κάλυψα τα σημεία που υπήρχε η επωνυμία της εταιρίας, το γέμισα με τα απαραίτητα και το τοποθέτησα δίπλα στο μπουφέ.

Το stand με τα πλαστικά σερβίτσια.



Επάνω στα διάφορα εδέσματα, κάρφωσα οδοντογλυφίδες, που έφτιαξα κολλώντας στην άκρη τους διάφορα σχέδια, που έκοψα από χαρτί περιτυλίγματος σχετικό με το θέμα. Σε μικρά, χάρτινα αυτοκινητάκια έγραψα τις ονομασίες των εδεσμάτων: "Η ρόδα που κέικ" (αντί για "καίει", αφού είναι Hot Wheels - στρογγυλά κεκάκια, σκέτα ή με σοκολάτα), "Crazy cars", "Pizza wheels" (στρογγυλά πιτσάκια), "Hot τυροπιτάκια", "Hot λουκανικοπιτάκια", "Hot caramel" (καραμελίτσες σε σχήμα αυτοκινήτου), "Καύσιμα ζάχαρης" (καραμέλες Hot Wheels και μπολ με διάφορα ζαχαρωτά), "Τα αλμυρά λεωφορεία" (αλμυρά μακρόστενα κέικ, με bake rolls στα πλάγια, ώστε να μοιάζουν με ρόδες)...

Μια όψη του μπουφέ, με τρουφάκια, κεκάκια, σαντουιτσάκια αυτοκινητάκια, στρογγυλά πιτσάκια και τυροπιτάκια.

Τα σαντουιτσάκια με σχήμα αυτοκινήτου "Hot Wheels cars" γίνονται ως εξής: κόβετε μικρά ψωμάκια στη μέση κατά μήκος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν εδώ τη συνταγή  - κλικ) και τα γεμίζετε με υλικά της αρεσκείας σας. Εγώ τα άλειψα εσωτερικά με τυρί κρέμα και έβαλα φέτες από τυρί γκούντα και καπνιστή γαλοπούλα. Για τις ρόδες έκοψα φέτες από λεπτό λουκάνικο Φρανκφούρτης και τις πέρασα σε δυο"άξονες" από αλμυρό stick για κάθε αυτοκινητάκι. Για τιμόνι έβαλα ένα pretzel σε μια σχισμή που έκανα με μαχαίρι στο επάνω πίσω μέρος του ψωμιού. Τόσο τα stics, όσο και τα pretzels, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε όλα τα super markets, στο τμήμα των αλμυρών snacks. Για μεγαλύτερη σταθερότητα, κάρφωσα κι από μια οδοντογλυφίδα - σημαιούλα σε κάθε όχημα.


Το κέντρο του μπουφέ με στρογγυλά πιτσάκια, τυροπιτάκια, γλειφιτζούρια, πατατάκια, κεκάκια, "σοκολατένια φανάρια", κεφτεδάκια και μπολ με ζαχαρωτά.

Τα "Σοκολατένια φανάρια" ήταν σοκολατένια γκοφρετάκια, που επάνω είχαν κολλημένα (με λιωμένη σοκολάτα) από ένα κόκκινο, κίτρινο και πράσινο σοκολατένιο κουφετάκι, ώστε να θυμίζουν φωτεινούς σηματοδότες.
Τα γλειφιτζούρια που βλέπετε στη φωτογραφία, τα κάρφωσα σε ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, για να στέκονται όμορφα πάνω στον μπουφέ.

Άλλη όψη του μπουφέ με τα αλμυρά κέικ - λεωφορεία, στρογγυλά πιτσάκια, καραμελίτσες αυτοκινητάκια, λουκανικοπιτάκια, τα κρύα σαντουιτσάκια - αυτοκίνητο και το φορτηγάκι με τους χυμούς.

Επίσης έφτιαξα κρύα σαντουιτσάκια με ψωμί του τοστ και τα τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν αυτοκίνητο (το βλέπετε στο κάτω δεξί τμήμα της παραπάνω φωτογραφίας). Τα κουτάκια των χυμών τα έβαλα μέσα σε ένα χαρτόκουτο, που κάλυψα με γκοφρέ χαρτί και μικρά μπαλονάκια και στα πλαϊνά του οποίου στερέωσα 4 ρόδες από παλιό όχημα - παιχνίδι.

Συνεχίζεται...

Την ανάρτηση με την τούρτα του πάρτι, θα την βρείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: