Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Hot Wheels party - part 2 - Δραστηριότητες

Και συνεχίζω με την ανάρτηση με το δεύτερο μέρος για το παιδικό πάρτι με θέμα τα "Hot Wheels", όπου θα αναφερθώ στις δραστηριότητες που ετοίμασα για τους καλεσμένους μας.
Οι δραστηριότητες αυτές απαίτησαν αρκετό χρόνο, τόσο για τον σχεδιασμό, όσο και για την υλοποίησή τους, οπότε ελπίζω ότι παρουσιάζοντάς τες εδώ, θα σας διευκολύνω, σε περίπτωση που αποφασίσετε να διοργανώσετε ένα πάρτι με παρόμοιο θέμα. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο αναλυτική χρειάζεται.



Πάρτι "Hot Wheels" χωρίς αυτοκίνητα δεν γίνεται, οπότε κι εγώ ανασκουμπώθηκα και άρχισα να φτιάχνω ένα για κάθε μικρό καλεσμένο (23 συνολικά).
Ξεκίνησα με την αναζήτηση των χαρτόκουτων στο σούπερ μάρκετ: οι κούτες έπρεπε να είναι αρκετά σκληρές και σε διάφορα μεγέθη, γιατί ήταν διαφορετικές και οι ηλικίες των καλεσμένων. Αφαίρεσα τον πάτο της κάθε κούτας και τα επάνω αυτάκια - καπάκια που είναι για να κλείνει και κράτησα μόνο ένα, για να γίνει το ταμπλό του αυτοκινήτου, όπου στερέωσα το τιμόνι. 
Αφού το έκανα αυτό, έπρεπε να τις χρωματίσω για να καλυφθούν τα γράμματα και να γίνουν πιο χαρούμενες. Αρχικά προσπάθησα να τις βάψω με σπρέι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, οπότε αποφάσισα να τις "ντύσω" με χρωματιστό χαρτί. Δυσκολεύτηκα λίγο να βρω μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος, αλλά τα κατάφερα. Ο λόγος που έψαχνα μονόχρωμο χαρτί, ήταν γιατί ήθελα να έχει το κάθε παιδάκι τη δυνατότητα να στολίσει όπως θέλει το δικό του αυτοκίνητο (θα σας πω παρακάτω). 
Για τις ρόδες και το τιμόνι, χρησιμοποίησα πλαστικά πιατάκια από τα οποία αφαίρεσα κομμάτια από το εσωτερικό με ένα κοπίδι, για να πάρουν το κατάλληλο σχήμα. Χρειάστηκα λοιπόν 5 πιατάκια ανά όχημα, τα οποία στερέωσα με διπλόκαρφα, για να μπορούν να περιστρέφονται. Στο μπροστινό μέρος στη θέση της πινακίδας κυκλοφορίας, κόλλησα το σήμα των Hot Wheels και πίσω έβαλα μια αυτοσχέδια εξάτμιση (που δεν έμεινε για πολύ στη θέση της) από ρολό χαρτιού υγείας, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Για να μπορεί να στέκεται στο σωστό ύψος το αυτοκινητάκι, χωρίς να χρειάζεται να το κρατάει το παιδί, ώστε να έχει τα χέρια ελεύθερα για το τιμόνι, έδεσα μια κορδέλα δεξιά κι αριστερά της κούτας, για να περνάει πίσω από τον λαιμό.

Ο εορτάζοντας ποζάρει μοστράροντας την καινούρια κατακόκκινη Ferrari  του!

Τα αυτοκινητάκια μπήκαν στη σειρά και μόλις άρχισαν να φτάνουν οι καλεσμένοι, διάλεγαν αυτό που τους άρεσε και το στόλιζαν όπως ήθελαν. Σε ένα τραπέζι είχα τοποθετήσει μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα γράμματα και αριθμούς (τα είχα σχεδιάσει και κόψει μόνη μου, πάνω σε αυτοκόλλητα χρωματιστά χαρτιά που πωλούνται με το μέτρο στα βιβλιοπωλεία) και διάφορα αυτοκόλλητα με σχέδια. Η διακόσμηση των αυτοκινήτων κράτησε απασχολημένα τα παιδιά στην αρχή, μέχρι να μαζευτούν όλοι οι καλεσμένοι.

Τα αυτοκίνητα περιμένουν στο parking.
Όπως περιέγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, η αυλή μας είχε μετατραπεί σε έναν μικρό αυτοκινητόδρομο, με σήμανση, διασταυρώσεις, χώρους στάθμευσης, πλατείες κ.λ.π. 

Μια όψη της αυλής.
Προσοχή στα σήματα κυκλοφορίας!

Τα παιδιά μπήκαν στα αυτοκινητάκια τους και άρχισαν να κινούνται "οδηγώντας" μέσα στους δρόμους (που είχα σχεδιάσει στο πάτωμα με αυτοκόλλητη μονωτική ταινία), διστακτικά στην αρχή και γεμάτα γκάζια στη συνέχεια. Αυτό που τα ξετρέλανε, ήταν οι ήχοι από γκαζώματα, μαρσαρίσματα και φρεναρίσματα αυτοκινήτων που ακούγονταν από τα ηχεία όλη την ώρα. 
Κι εκεί που όλα τα παιδιά έτρεχαν γύρω - γύρω "ξεσαλώνοντας", γελώντας και ξεφωνίζοντας... ξαφνικά κοκκάλωσαν απότομα, όταν άκουσαν τον ήχο μιας σφυρίχτρας και αντίκρισαν μπροστά τους μια κατά τ' άλλα κούκλα, αλλά αυστηρή και με "ψαρωτικό" ύφος τροχονόμο!!!
Αυτό κράτησε για λίγο, γιατί σύντομα άρχισαν να χασκογελάνε και να διασκεδάζουν με τους απολαυστικούς διαλόγους μεταξύ της τροχονόμου και των οδηγών. Τα μικρότερα παιδάκια βέβαια, συνέχισαν να την κοιτάζουν με δέος!

Δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας παρακαλώ!
Η φίλη μου η Μαρία, έπαιξε άψογα το ρόλο της, μοίρασε κλήσεις σε χαρτάκια με αρκουδάκια, έκανε συστάσεις για ασφαλή οδήγηση και απομακρύνθηκε καβαλώντας τη μίνι μηχανή της - παιχνίδι, σκορπώντας άφθονα γέλια! Η οδήγηση συνεχίστηκε και στο τέλος είχαμε και τελετή απονομής μεταλλίων στους επίδοξους ραλίστες. Η απονομή είχε απ' όλα: βάθρο (που ανέβηκαν με τη σειρά όλα τα παιδάκια), μετάλλια, σαμπάνιες (παιδικές, με γεύση φράουλα και ροδάκινο), κομφετί και τυμπανοκρουσίες.

Ξέχασα να σας πω ότι μαζί με το αυτοκίνητό τους, τα παιδιά παραλάμβαναν κι από ένα καπελάκι που τους είχα ετοιμάσει:

Καπελάκια Hot Wheels.

Τα έφτιαξα πολύ εύκολα: 
Πάνω σε χρωματιστά χαρτόνια τύπου κανσόν, έκοψα το γείσο των καπέλων, κόλλησα επάνω από ένα αυτοκινητάκι και για να είναι πιο ανθεκτικά, τα "έντυσα" με διάφανο πλαστικό (αυτό που χρησιμοποιούμε στα σχολικά βιβλία). Έδεσα στις άκρες στρογγυλό λάστιχο, αφού το μέτρησα πρώτα στο κεφάλι του γιου μου κι έτοιμα!
Το σχήμα τους μπορείτε να το σχεδιάσετε "ξεπατικώνοντας" το γείσο από ένα καπέλο jockey του παιδιού σας.
 

Το επόμενο παιχνίδι, ήταν η "Σκυταλοδρομία των μηχανικών αυτοκινήτων".
Σε έναν διάδρομο έστησα δυο σειρές από κώνους. Στην αρχή της κάθε σειράς έβαλα ένα άδειο κουτί και στο τέλος της ένα κουτί με διάφορα πλαστικά εργαλεία - παιχνίδια: κατσαβίδια, τανάλιες, σφυριά κ.λ.π. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ισοδύναμες ομάδες και στάθηκαν το ένα πίσω από το άλλο, μπροστά από τους κώνους. Μόλις δόθηκε το σινιάλο, η σκυταλοδρομία ξεκίνησε. Ο κάθε παίχτης έπρεπε να διασχίσει τη δική του σειρά με τους κώνους, τρέχοντας ανάμεσά τους με ζιγκ - ζαγκ, να κάνει έναν κύκλο γύρω από τον τελευταίο κώνο και παίρνοντας ένα εργαλείο να επιστρέψει τρέχοντας και να το ρίξει στο άδειο κουτί, ώστε μετά να μπορεί να ξεκινήσει ο επόμενος παίχτης. Εννοείται ότι υπήρχαν και γονείς - κριτές, που εξασφάλιζαν την τήρηση των κανόνων, για την αποφυγή τσακωμών! Έγινε χαμός και πάλι από τις φωνές και τις ζητωκραυγές!


Ακολούθησε η κλασική πλέον για τα πάρτι μας, ρίψη νερομπομπών. Από την προηγούμενη είχα γεμίσει αρκετά από τα ειδικά μπαλονάκια με νερό και τα τοποθέτησα σε λεκανίτσες. Τα παιδιά έπαιρναν με τη σειρά από μια νερόμπομπα και προσπαθούσαν να σημαδέψουν στο εσωτερικό ενός ελαστικού αυτοκινήτου που είχα κρεμάσει στην αυλόπορτα. Πίσω από το ελαστικό βρισκόταν ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλου, στο οποίο είχα καρφώσει πολλά καρφιά, έτσι ώστε να το διαπερνούν, για να μπορούν να σπάνε πιο εύκολα και πιο θεαματικά τα μπαλόνια. Αν και είχα ετοιμάσει πολλές νερόμπομπες, όπως πάντα δεν ήταν αρκετές!

Οι αγαπημένες των παιδιών νερόμπομπες!

Ακολούθησε caraoke για όσους από τους καλεσμένους δεν ντρέπονταν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε κοινό. Άλλοι μόνοι τους, άλλοι σε ντουέτο, κατάφεραν να απογειώσουν το κέφι!
Γενικά ήταν ένα διασκεδαστικό πάρτι, που είχε απ' όλα: παιχνίδι, κέφι, χορό, τραγούδι, φαγητό, γέλιο...

Οι καλεσμένοι φεύγοντας έπαιρναν μαζί τους από μια χάρτινη σακούλα δώρου με σχολικά είδη και χρωμοσελίδες σχετικές με το θέμα, για να τις χρωματίσουν μόνοι τους. Στην παρακάτω φωτογραφία είναι το δωράκι των αγοριών. Τα κορίτσια εννοείται ότι πήραν πιο ροζ και λουλουδάτο σετ δώρου.

Τα αναμνηστικά δωράκια για τους καλεσμένους.

Και να μην ξεχάσω να αναφέρω την τούρτα μας, για την οποία σας είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση (κλικ).

Τούρτα γενεθλίων Hot Wheels.

Το πρώτο μέρος με τον μπουφέ και τη διακόσμηση του πάρτι, μπορείτε να το δείτε εδώ (κλικ).

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μου και γιατί όχι, να τις εφαρμόσετε κι εσείς!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: