Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πανεύκολα cake pops

Τα cake pops, για όσους δεν τα γνωρίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο από θρυμματισμένο κέικ, που το αναμειγνύουμε με κάποιο κρεμώδες συστατικό και το πλάθουμε σε μπαλάκια, τα οποία αν θέλουμε τα στερεώνουμε σε ένα stick.
Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή στα παιδικά (και όχι μόνο) πάρτι.

Πανεύκολα cake pops.

Η πιο απλή και εύκολη εκδοχή τους είναι αυτή που θα σας δείξω, με κέικ που σας περίσσεψε, που το αφήσατε λίγες μέρες και στέγνωσε ή που σας έμεινε από κάποια άλλη συνταγή, όπως ας πούμε, το heart cake που σας έδειξα πριν λίγο καιρό. 


Το περίγραμμα της καρδιάς που μας περίσσεψε από άλλη συνταγή.

Πολύ απλά:
Τρίβουμε το κέικ με τα χέρια μας σε ένα μπολ και για κάθε 100 γραμμάρια, προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού ή ταχίνι με κακάο (ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει), αν θέλουμε να τα φτιάξουμε λίγο πιο υγιεινά. Πλάθουμε για να ενωθούν τα 2 υλικά μας και να πάρουμε ένα είδος "ζύμης". Αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι αρκετά στεγνό και δεν κολλάνε τα τρίμματα μεταξύ τους, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το κρεμώδες υλικό της επιλογής μας.

Τα τρίμματα του κέικ και το ταχίνι με κακάο.
Δίνουμε στη ζύμη μας σφαιρικό σχήμα,


και από εκεί και πέρα παίζουμε και διακοσμούμε, ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεσή μας, επιστρατεύοντας τρούφες, καραμελάκια, γλάσο, νιφάδες σοκολάτας κλπ.


Μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε χάρτινες θηκούλες και να τα σερβίρουμε ως μαλακά τρουφάκια...

Cake pops σερβιρισμένα ως τρουφάκια.

... ή να περάσουμε στο κέντρο τους ένα stick και να τα προσφέρουμε ως γλειφιτζούρια! 

Κεκάκια γλειφιτζουράκια!


 Αυτή είναι, όπως σας είπα, η πιο γρήγορη εκδοχή τους, για να γλυκάνετε και να κάνετε χαρούμενα τα μικρά σας σε χρόνο dt. Αν έχετε διάθεση για κάτι πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα ή να τα καλύψετε με ζαχαρόπαστα και να τους δώσετε περίεργα σχήματα και όψη. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε πολλά άλλα υλικά για να αναμίξετε με το κέικ σας, όπως: κρέμα ζαχαροπλαστικής, ζαχαρούχο γάλα κλπ.

Φαντασία να υπάρχει και ...καλή δημιουργία σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: