Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Το αιωρούμενο φλυτζάνι

Ένα φλυτζάνι που στέκεται μόνο του στον αέρα κι από το εσωτερικό του βγαίνει ένας μικρός καταρράκτης λουλουδιών! Μαγεία; Μάλλον όχι!

Το αιωρούμενο φλυτζάνι.

Όταν είδα για πρώτη φορά κάτι παρόμοιο, το λάτρεψα και πάντα είχα στην άκρη του μυαλού μου το project αυτό. Να λοιπόν, που ήρθε η στιγμή να το πραγματοποιήσω και τώρα το μοιράζομαι μαζί σας. Ας δούμε πώς μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς, ακολουθώντας τις οδηγίες μου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα φλυτζάνι του καφέ ή του τσαγιού (όχι πολύ μεγάλο) με το πιατάκι του

Ένα κουτάλι σούπας

Μια πλακέ πέτρα (προαιρετικά) 

Μια πένσα 

Πιστόλι και κόλλα σιλικόνης

Πλαστικά λουλούδια μικρά

Χάντρες κλπ διακοσμητικά


Εκτέλεση

Διαλέγουμε το σετ του καφέ και το κουτάλι που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ επειδή ήθελα να το χαρίσω, αγόρασα καινούρια, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι και κάποια παλιά που δεν θέλουμε πια. Λυγίζουμε το κουτάλι με τον τρόπο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και το κολλάμε στο πιατάκι με το πιστόλι ζεστής σιλικόνης. Βάζουμε αρκετή ποσότητα σιλικόνης, για να είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει στη θέση του. Επειδή το δικό μου κουτάλι ήταν αρκετά κυρτό, το χτύπησα με ένα σφυρί για να το κάνω πιο επίπεδο και να εφάπτεται καλύτερα η επιφάνειά του με αυτή του πιάτου.

Στο άλλο άκρο του κουταλιού κολλάμε το φλυτζάνι. 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε το εξής: είναι πολύ πιθανό, η κατασκευή μας να μην είναι σταθερή και να ανατρέπεται λόγω του βάρους του φλυτζανιού. Αυτό δεν θα συμβεί αν η λαβή του κουταλιού είναι κάθετη στο πιατάκι. Αν όμως θέλουμε η κλίση του να είναι μικρότερη, δηλαδή αν μας αρέσει να είναι πιο γυρτό το φλυτζάνι (όπως το έκανα εγώ), τότε πρέπει να βάλουμε μέσα στο πιατάκι ένα βάρος, για να κρατάει την κατασκευή σταθερή και να μην τουμπάρει. Μια πέτρα (κατά προτίμηση πλακέ, ώστε να μην έχει πολύ όγκο) θα κάνει μια χαρά αυτή τη δουλειά.

Μια πέτρα θα λειτουργήσει σαν βαρίδι, που θα κρατήσει την κατασκευή σταθερή.


Όταν στεγνώσει η κόλλα και είμαστε σίγουροι για την σταθερότητα της κατασκευής, προχωράμε στο τελευταίο βήμα, που είναι η διακόσμηση. Κολλάμε πάνω στο πιατάκι και γύρω από το κουτάλι, πλαστικά ή χάρτινα λουλούδια και χάντρες, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά.


Ένας μικρός καταρράκτης λουλουδιών.

Φυσικά, εκτός από λουλούδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο διακοσμητικό μας αρέσει. Φαντασία να υπάρχει! 



Η κατασκευή είναι κατάλληλη ακόμα και για να την προσφέρετε στο ταίρι σας σε μια επέτειο ή στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ελπίζω να προσπαθήσετε να την φτιάξετε και θα χαρώ πολύ να μου στείλετε τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας!

Καλή επιτυχία!
Άννα



Δεν υπάρχουν σχόλια: