Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

PJ Masks party - Πιτζαμοήρωες - Μέρος δεύτερο (extra: κατασκευή διώροφης τούρτας)

Οι Πιτζαμοήρωες, μια από τις αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων των παιδιών, με τον Connor, τον Greg και την Amaya ήταν το θέμα για τα 4α γενέθλια της κόρης μου. Το πρώτο μέρος, με τις κατασκευές και τη διακόσμηση, μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος, θα σας δείξω τον μπουφέ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έστησα τη διώροφη τούρτα. Πάμε λοιπόν!

Gekko, Owlette και Catboy εν δράσει!

Ο μπουφές σε αυτό το πάρτι είχε μια "μαμαδίστικη" διάθεση, χωρίς να λείπουν οι πινελιές που παραπέμπουν στο συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα, αλλά και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία με τους ήρωές μας.

Γενική άποψη του μπουφέ.


Για τις σοκολατένιες μπουκίτσεςΜέσα σε λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε σταφίδες και θρυμματισμένα corn flakes, ανακατεύουμε το μείγμα και με ένα κουταλάκι αραδιάζουμε μικρή ποσότητα μείγματος πάνω σε λαδόκολλα. Περιμένουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, τις βάζουμε σε μικρά καραμελόχαρτα και έτοιμες οι μπουκίτσες μας.


Σοκολατένιες μπουκίτσες


Για τα μπισκοτένια γλειφιτζούριαΑνοίγουμε το μπισκότο, βάζουμε μέσα την άκρη από ένα στικ γλειφιτζουριού (αφού την έχουμε βουτήξει πρώτα σε σοκολάτα), κλείνουμε και βουτάμε όλο το μπισκότο σε λιωμένη κουβερτούρα. Στολίζουμε με ό,τι θέλουμε και το αφήνουμε "ξαπλωμένο" σε μια λαδόκολλα, μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.


Μπισκοτένια γλειφιτζούρια.


Ροξάκια, κουλουράκια, διάφορα αλμυρά και σαλάτα ζυμαρικών.


Καριόκες με πολύχρωμη τρούφα.


Κεφτεδάκια και κοτομπουκιές, με σος γιαουρτιού σε πρώτο πλάνο. 

Άποψη του μπουφέ.

Μίνι σουβλάκια με ντοματίνια, κεφαλογραβιέρα και ελιές χωρίς κουκούτσι.

Μίνι σουβλάκια.

Τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια, αλμυρό κέικ και τρίγωνα σαντουϊτσάκια.

Άποψη του μπουφέ με αλμυρά εδέσματα.


Ρολό τορτίγιας με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα, γκούντα και μαρούλι.
Πατατοσαλάτα και πίτσα.

Άποψη του μπουφέ με αλμυρά εδέσματα.


Το center piece του μπουφέ.


Η γωνιά με τα αναψυκτικά.

Η γενική όψη του μπουφέ. 

Μπουφές για PJ Masks Party.

Για το τέλος, σας άφησα την τούρτα. Ήταν η πρώτη μου απόπειρα για διώροφη τούρτα και νομίζω ότι πήγε καλά. Έφτιαξα μια απλή τούρτα με παντεσπάνι και κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, απλώς την σιρόπιασα λιγότερο απ' ότι συνήθως, για να μην είναι πολύ μαλακή και "καθίσει". Πήρα έναν λεπτό σωλήνα (από κατάστημα με υδραυλικά, ώστε να μην είναι επιβλαβής) και έκοψα 4 κομμάτια, όσο ήταν το ύψος της τούρτας. Αφού τα έπλυνα και τα στέγνωσα, τα έμπηξα μέσα στην τούρτα, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο, στα σημεία που θα τοποθετούσα τον δεύτερο όροφο. Ουσιαστικά πρόκειται για τα στηρίγματα πάνω στα οποία πατάει ο δεύτερος όροφος, ώστε να μοιραστεί το βάρος του.

Στηρίγματα για το στήσιμο διώροφης τούρτας.
 
Αν το αφήσουμε έτσι και βάλουμε από επάνω τον δεύτερο όροφο, το πιο πιθανό είναι να γλιστρήσει και να φύγει από τη θέση του. Για να τον σταθεροποιήσω λοιπόν, έμπηξα στο κέντρο του πρώτου ορόφου μια ράβδο από μπαμπού, τρύπησα και πέρασα από επάνω έναν μικρό χάρτινο δίσκο (τον οποίο είχα καλύψει με μεμβράνη τροφίμων, γιατί από την κάτω πλευρά είναι σκέτο χαρτί) και τέλος κάρφωσα επάνω και τον μικρό δεύτερο όροφο. Αν τυχόν προεξέχει από επάνω η ράβδος, την κόβουμε.


Τρόπος ένωσης των 2 ορόφων.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, έχουμε 2 σταθερούς ορόφους στην τούρτα μας, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστεί ή να γλιστρήσει ο επάνω όροφος. 


Διώροφη τούρτα.

Ο τρόπος στολισμού που θα επιλέξουμε, είναι θέμα γούστου. Για το συγκεκριμένο πάρτι έκανα έναν συνδυασμό: τον κάτω όροφο τον κάλυψα με σαντιγί και γύρω - γύρω κόλλησα κομμάτια από σοκολάτες, κομμένα σε διάφορα μεγέθη, ώστε να θυμίζουν τα κτίρια μιας πόλης, ενώ τον επάνω τον κάλυψα με ζαχαρόπαστα και στερέωσα τις φιγούρες από τους 3 Πιτζαμοήρωες. Για το κόψιμο της τούρτας, αφαίρεσα τον επάνω όροφο πολύ εύκολα. Ελπίζω να μην σας φάνηκε δύσκολο.


Τούρτα PJ Masks.


Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες και θα χαρώ πολύ να τις χρησιμοποιήσετε και στα δικά σας πάρτι! 
Καλή επιτυχία!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: