Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τούρτα γενεθλίων για Πειρατικό Πάρτι (Pirate Party)

Και μετά τις αναρτήσεις για τη διακόσμηση και τον μπουφέ του Πειρατικού Πάρτι, η τριλογία ολοκληρώνεται με την τούρτα!

Τούρτα γενεθλίων για Πειρατικό πάρτι.


Αφού φτιάξετε την τούρτα με την αγαπημένη σας συνταγή και κατά προτίμηση σε ορθογώνιο σχήμα, ξεκινήστε το στόλισμα.

  •  Αρχικά καλύψτε την τούρτα με γαλάζια σαντιγί. (Σε λευκή σαντιγί, ρίξτε αρκετές σταγόνες μπλε χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε. Συνεχίστε τη διαδικασία, μέχρι να σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.)
  • Με μια οδοντογλυφίδα χαράξτε το σχήμα που θέλετε να έχει η ακτή και κατόπιν περάστε από πάνω μια γραμμή με σαντιγί κακάο, με τη στρογγυλή μύτη του κορνέ.
  • Την όψη άμμου μπορείτε να την πετύχετε χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Εγώ έβαλα ένα στρώμα πούδρας αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη σε κάποια σούπερ μάρκετς, αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε αλέθοντας καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα, δηλ. χωρίς τη φλούδα τους, με λίγη ζάχαρη). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα μπισκότα. Από πάνω πασπάλισα λίγη καστανή ζάχαρη για να γυαλίζει η "άμμος". 
  • Για να δημιουργήσετε αυτή την υγρή όψη στη θάλασσα, ανακατέψτε 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης με 3-4 σταγόνες μπλε χρώματος και απλώστε την πάνω από τη γαλάζια σαντιγί. Καθώς θα απλώνετε τη γλυκόζη, θα ανακατευτεί με τη σαντιγί και θα δημιουργηθούν κάποια "νερά", που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το εφέ της θάλασσας.
  • Με τη στρογγυλή μύτη του κορνέ και την σαντιγί κακάο, γράψτε τις ευχές σας.
  • Γαρνίρετε κυματιστά γύρω - γύρω με την σαντιγί κακάο.
  • Στολίστε με μικρούς φοίνικες και όποιο διακοσμητικό θέλετε, σχετικό με το θέμα. Εγώ "δανείστηκα" από τα playmobil του γιου μου έναν σκελετό, μια πειρατική σημαία και ένα σεντούκι, το οποίο γέμισα με μικρές λευκές και χρυσές πέρλες.
  • Βάλτε επάνω χρωματιστά κεράκια και ... έτοιμη!


Pirate bithday cake.


Το πρώτο μέρος με τη διακόσμηση, θα το βρείτε εδώ.
Το δεύτερο μέρος με τον μπουφέ, θα το βρείτε εδώ.




Μακάρι να πήρατε ιδέες και να αποφασίσετε κι εσείς να διοργανώσετε ένα πειρατικό πάρτι για τα παιδιά σας. Θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: