Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ganache σοκολάτας

Η ganache (γκανάς) σοκολάτας είναι ένα εύκολο στην παρασκευή, κρεμώδες μείγμα σοκολάτας, που χρησιμοποιείται ως γλάσο, για να καλύψουμε κέικ και διάφορα γλυκά, αλλά και ως γέμιση.

Γλασάρισμα κέικ με ganache σοκολάτας.

Παρασκευάζεται πολύ απλά, με 2 μόνο υλικά: σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Υλικά
250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, αλλά προσέχουμε να την κατεβάσουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και από πάνω ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα στην τελική του μορφή πρέπει να είναι λείο και γυαλιστερό.

Η ποσότητα των υλικών που σας δίνω είναι ενδεικτική. Απλώς να θυμάστε ότι χρησιμοποιούμε ίδια ποσότητα κρέμας και σοκολάτας. Βέβαια, αν θέλουμε την ganache πιο πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα κουβερτούρα ή αν την θέλουμε πιο ρευστή, βάζουμε αντίστοιχα λίγη περισσότερη κρέμα.

Την τεχνική αυτή την χρησιμοποιώ με διάφορα είδη σοκολάτας και όχι αποκλειστικά με κουβερτούρα. Είναι απλή και κάνει τα γλυκά πιο εμφανίσιμα και εντυπωσιακά.

Καλή επιτυχία!