Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Βάφτιση με θέμα τη φράουλα

Την βάφτιση της κόρης μου είχα στο μυαλό μου να την οργανώσω κάπως συγκεκριμένα, αλλά δυστυχώς οι συγκυρίες δεν με βοήθησαν να πραγματοποιήσω όλα όσα ήθελα. Για διάφορους λόγους, καταλήξαμε να τα ετοιμάσουμε όλα τις τελευταίες μέρες, με πολύ άγχος και πίεση χρόνου... Μια σειρά από απρόσμενα συμβάντα, μου ανέτρεψαν πολλά από τα σχέδια που είχα κατά νου. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η βάφτιση πραγματοποιήθηκε σε μοναστήρι, όπου υπάρχουν πολλοί περιορισμοί (π.χ. στον στολισμό), και που επιπλέον ήταν και μακριά (οπότε δεν μπορούσα να μεταφέρω πολλά πράγματα), οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που δεν με ικανοποίησε πλήρως, αλλά τουλάχιστον είχε τα βασικά, που στο κάτω - κάτω είναι και η ουσία!



Το θέμα της βάφτισης δεν δυσκολεύτηκα να το βρω: ο αδερφός της μικρής, όταν την πρωτοείδε να κλαίει και να κοκκινίζει πολύ, την παρομοίασε με φράουλα. Αυτό ήταν! Από τότε την φωνάζαμε "φραουλίτσα" και φυσικά αυτό έγινε και το θέμα της βάφτισης, σε χρώματα κόκκινο, λευκό και ροζ.

Το πρώτο πράγμα που ετοιμάστηκε ήταν το γλυκό που δεν ήταν άλλο από γλυκό κουταλιού φράουλα, που αντέχει στη ζέστη του καλοκαιριού και θα μπορούσε να μεταφερθεί εύκολα. Την εκτέλεση την ανέλαβε η μητέρα μου και το γλυκό τοποθετήθηκε σε μικρά γυάλινα βαζάκια, τα οποία στόλισα με πανάκια γάζας, κορδέλα, ένα καρτελάκια με το όνομα της νεοφώτιστης γραμμένο στο χέρι και ένα κουταλάκι, για όποιον επιθυμούσε να το γευτεί επί τόπου.

Γλυκό κουταλιού φράουλα.
Τα βαζάκια τα τοποθέτησα σε ξύλινα τελαράκια φρούτων, που τα έβαψα, τα στόλισα με κορδελίτσες  και τα γέμισα με τούλι.

Το γλυκό της βάφτισης.


























Οι μπομπονιέρες ήταν κάποια έτοιμα διακοσμητικά που αγόρασα: μεγάλες μεταλλικές καρδιές (σαν σκαλιστές) σε κουτάκι για τους μεγάλους και μελωδοί με ξύλινη φράουλα για τα παιδιά.



Το δέσιμο το έκανα επίσης εγώ: αγόρασα κουφέτα με γέμιση σοκολάτα και φράουλα, τα τύλιξα σε τούλι που το αγόρασα έτοιμο κομμένο και τα έδεσα σαν πουγκάκι, με λεπτές κορδέλες (κόκκινη σατέν και λευκή οργάντζα). Μέσα είχα βάλει και ένα καρτελάκι με το όνομα της μικρής από σφραγίδα.

Τα πουγκάκια με τα κουφέτα.

Οι μπομπονιέρες των παιδιών.












































Για τους μικρούς μας φίλους είχα φτιάξει και χάρτινα κουτάκια σε σχήμα φράουλας, τα οποία γέμισα με καραμέλες, σοκολατάκια κ.λ.π.

Χάρτινα κουτάκια φράουλας.

Το πατρόν για τα κουτάκια, μπορείτε να το βρείτε εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Εγώ το πήρα από εδώ, αλλά το μεγέθυνα αρκετά, ώστε να χωράει περισσότερα καλούδια. Χρησιμοποίησα χαρτόνι κανσόν με σχέδια τυπωμένα και ένα άλλο χαρτόνι ανάγλυφο, σαν κοτλέ για τα φύλλα.

Η φραουλιά μας φορτωμένη.

Η κολυμπήθρα στολίστηκε απλά και όμορφα, με τούλι που είχε μεγάλες τρύπες, σαν δίχτυ. Περιμετρικά έκανα κάποια δεσίματα με κόκκινες κορδέλες από σατέν και οργάντζα και έραψα πάνω τους διακοσμητικές φράουλες από τσόχα.

Η κολυμπήθρα.

Το βιβλίο των ευχών στολίστηκε εξωτερικά με πουά κορδέλα, χάρτινα γράμματα και διακοσμητικά από τσόχα, ενώ εσωτερικά η κάθε σελίδα είχε διαφορετική διακόσμηση (ζωγραφιές, αυτοκόλλητα κ.λ.π.).

Το βιβλίο των ευχών.

Στο τραπέζι που τοποθετήθηκε το βιβλίο των ευχών, έβαλα επίσης μια σύνθεση με λουλούδια, βαζάκια με κουφέτα,




τα μπισκότα φράουλας που σας είχα δείξει εδώ, συσκευασμένα σε ατομικά σακουλάκια και τοποθετημένα μέσα σε ψάθινα καλαθάκια, στολισμένα ανάλογα,



και ένα καλαθάκι γεμάτο με μπουκαλάκια για σαπουνόφουσκες, στολισμένα και αυτά κατάλληλα.


Δίπλα από το τραπέζι, ένας πίνακας με το όνομα της μικρής και τι άλλο; Φράουλες!

Πίνακας με το όνομα της νεοφώτιστης.

Το τραπέζι των ευχών.












Και τέλος, μερικές ακόμα "πινελιές" από τη διακόσμηση.
Ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες για βάφτιση ή πάρτι με θέμα τη Φράουλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: