Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχετε μάλλον στολίσει ήδη το σπίτι σας χριστουγεννιάτικα. Πάντα όμως υπάρχει χώρος για ένα ακόμα γιορτινό στολίδι, ένα όμορφο, χιονισμένο στεφάνι, που θα διακοσμήσει μια πόρτα, ένα παράθυρο ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού σας.
Αλλά και για εσάς που δεν έχετε προλάβει ακόμη να στολίσετε, γιατί τρέχετε με τις υποχρεώσεις σας, το στεφάνι αυτό μπορεί να αποτελέσει μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική πρόταση διακόσμησης.

Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Πώς το φτιάχνουμε;

Αρχικά χρειαζόμαστε μια βάση, που μπορεί να είναι ένα στεφάνι από φελιζόλ (το αγοράζουμε έτοιμο από βιβλιοπωλεία ή καταστήματα με είδη χειροτεχνίας), ένα χοντρό χαρτόνι που θα το κόψουμε σαν στεφάνι ή ακόμα και φύλλα εφημερίδας που θα τα τυλίξουμε και θα τα στριφογυρίσουμε ενώνοντας τα άκρα τους, δίνοντας σχήμα στεφανιού.
Παίρνουμε μπαλάκια από βαμβάκι και τα κολλάμε επάνω στη βάση μας με πιστόλι ζεστής σιλικόνης, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά. Μπορούμε να κόψουμε το βαμβάκι σχηματίζοντας μπαλάκια ή να αγοράσουμε έτοιμα pon - pon,  που θα μας διευκολύνουν και θα δώσουν πιο όμορφο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Κολλάμε επάνω στο στεφάνι μας κορδέλες ή όποιο στολίδι μας αρέσει και ... έτοιμο!
Εγώ κόλλησα κορδέλα, πλαστικές καμπανούλες και ένα γκι που έφτιαξα από πράσινο χαρτόνι.

Tip: Αν θέλετε να δώσετε πιο λαμπερή όψη στο στεφάνι σας, μπορείτε πριν κολλήσετε τα διακοσμητικά, να το ψεκάσετε με χρυσόσκονη σε μορφή σπρέι ή να κάνετε ό,τι έκανα κι εγώ: ψέκασα το στεφάνι με αρκετή λακ για μαλλιά και πριν προλάβει να στεγνώσει, το πασπάλισα με χρυσόσκονη, η οποία κόλλησε μια χαρά. Δυστυχώς στη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά...


Εγώ το λάτρεψα, ελπίζω κι εσείς!

Καλές γιορτές σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: