Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Carnival Photo Booth and Photo Props

Τις φετινές Απόκριες τις τίμησα εκτός των άλλων και με ένα εξπρές παιδικό πάρτι. Το αποφάσισα και μέσα σε δυο μόλις απογεύματα το οργάνωσα (καλά, έπιασα ξημερώματα, το ομολογώ)! 

Το καρναβάλι είναι εδώ!

Εκτός από το μαγείρεμα, το καθάρισμα, το στόλισμα και την προετοιμασία των κατάλληλων χειροτεχνειών, με τις οποίες θα απασχολούνταν οι μικροί καλεσμένοι μας, είπα να φτιάξω μερικά αξεσουάρ γρήγορων μεταμφιέσεων για τις φωτογραφίες που θα τραβούσαμε, γνωστά και ως Photo Booth και Photo Props.


Το Photo Booth στην πραγματικότητα γίνεται με τη χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στις μέρες μας, αλλά εμείς στο σπίτι, μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα το δικό μας, που δεν είναι άλλο από ένα πλαίσιο, μια κορνίζα δηλαδή, στην οποία προσαρμόζουμε το πρόσωπό μας. Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό και οι καλεσμένοι μπορούν να κρατήσουν τα ενθύμιά τους από το πάρτι μας.

Τι; Δεν έχω φωτογένεια;

Πώς το φτιάχνουμε;

Παίρνουμε ένα χαρτόνι, που θα αποτελέσει τη βάση μας και κόβουμε στο κέντρο ένα οβάλ σχήμα. Για να σιγουρευτούμε ότι το μέγεθος είναι ιδανικό και χωράει το κεφάλι μας, καλό είναι να το σχεδιάσουμε πρώτα σε ένα πρόχειρο χαρτί και μετά να το αντιγράψουμε στο χαρτόνι. Κολλάμε το χαρτόνι περιμετρικά σε μια ξύλινη, μεγάλη κορνίζα, που μπορούμε να την κατασκευάσουμε μόνοι μας ή να την αγοράσουμε. Στη συνέχεια, επιλέγουμε πώς θα το διακοσμήσουμε. 
Στην προκειμένη περίπτωση, ήθελα να φτιάξω έναν κλόουν, οπότε κόλλησα πρώτα τα μαλλιά του, που ήταν κομμάτια από σερπαντίνες. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά, νήμα πλεξίματος ή τούφες που θα κόψετε από κάποια παλιά περούκα. Αφού σχεδίασα σε χαρτόνι το καπέλο και το παπιγιόν του, τα κόλλησα κι αυτά στα σημεία που ήθελα. Τέλος έφτιαξα ένα διακοσμητικό λουλουδάκι από αφρώδες υλικό με χρυσόσκονη και το κοτσάνι του από σύρμα πίπας και το κόλλησα κι αυτό κάτω από το καπέλο. Έτοιμο!




Τα Photo Props είναι αστεία αξεσουάρ, όπως μουστάκια, γυαλιά, καπέλα κ.ά. κολλημένα σε ένα λεπτό και μακρύ ξυλάκι, τα οποία τα προσαρμόζουμε στο πρόσωπό μας και βγάζουμε αστείες φωτογραφίες. 
Μπορούμε να τα φτιάξουμε πολύ εύκολα:
Βρίσκουμε στο διαδίκτυο διάφορες εικόνες βάζοντας στην αναζήτηση "Photo Props" και τυπώνουμε ό,τι  μας ενδιαφέρει ή σχεδιάζουμε μόνοι μας τα σχήματα που θέλουμε. Διαλέγουμε χρωματιστά χαρτόνια και κόβουμε τα σχήματα, στων οποίων την άκρη κολλάμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι (εγώ χρησιμοποίησα θερμή σιλικόνη). 
Προσέξτε μόνο να μην κολλήσετε το ξυλάκι στην ίδια πλευρά όλων των σχημάτων, γιατί κάποια θα πρέπει να κρατηθούν με το δεξί και κάποια με το αριστερό χέρι.

Ορίστε τα δικά μου:





Και κάπως έτσι οι φωτογραφίες γίνονται πιο διασκεδαστικές!!!


Ελπίζω να τα φτιάξετε, όχι μόνο για τις Απόκριες, αλλά και για τα πάρτι σας!

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: