Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πώς να φτιάξετε μπισκότα με σχήμα φράουλας

Είναι φορές που θέλουμε να φτιάξουμε κάτι σε συγκεκριμένο σχήμα για να ταιριάζει σε ένα θέμα (concept) που έχουμε στο μυαλό μας για ένα πάρτι ή μια βάφτιση, αλλά δεν καταφέρνουμε να το πετύχουμε και παρατάμε την ιδέα. Μερικές φορές η λύση είναι πιο απλή απ' ό,τι φανταζόμαστε και βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.
Να, όπως σ' αυτήν εδώ την περίπτωση που ήθελα να φτιάξω μπισκότα για βάφτιση σε σχήμα φράουλας. Πώς τα κατάφερα τελικά; Συνδυάζοντας δυο κουπ-πατ που ήδη είχα. Δείτε πώς...


Μπισκότα με σχήμα φράουλας.

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη για τα μπισκότα σύμφωνα με την συνταγή που θέλουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού. Θα πρέπει η συνταγή που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι για μπισκότα που δεν φουσκώνουν πολύ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολευτούμε να τα στολίσουμε και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Εμένα με βγάζει ασπροπρόσωπη αυτή η συνταγή (κλικ) σε τέτοιες περιπτώσεις.
Κόβουμε με το κουπ - πατ τις καρδούλες και στη συνέχεια αφαιρούμε με το αστεράκι ένα μέρος τους από την κορυφή, στο σημείο που ενώνονται οι καμπύλες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.



Συνεχίζουμε κόβοντας αστεράκια από τη ζύμη, τα οποία τοποθετούμε στο κενό που είχαμε δημιουργήσει προηγουμένως. Είναι σαν να ενώνουμε κομματάκια από παζλ!


Αφού ψήσουμε τα μπισκότα μας και τα αφήσουμε να κρυώσουν, ξεκινάμε το στόλισμα, που μπορείτε να το κάνετε είτε με το γλάσο άχνης (συνταγή θα βρείτε μαζί με τη συνταγή των μπισκότων, στο link που σας έδωσα παραπάνω) ή με ζαχαρόπαστα, όπως έκανα εγώ στην προκειμένη περίπτωση. Για την ζαχαρόπαστα πατήστε εδώ (κλικ).
Φτιάχνουμε ροζ ζαχαρόπαστα προσθέτοντας σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και κόβουμε καρδιές με το ίδιο κουπ - πατ που χρησιμοποιήσαμε και για τα μπισκότα. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και περνάμε την πίσω επιφάνεια της ζαχαρόπαστας, ώστε να μπορέσει να κολλήσει επάνω στο μπισκότο.



Ομοίως, κόβουμε αστεράκια από πράσινη ζαχαρόπαστα (την χρωματίζουμε με μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν δεν έχουμε πράσινο) και τα κολλάμε από πάνω, με τη βοήθεια λίγου νερού. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και κοτσανάκια.



Μένει να φτιάξουμε τα "σποράκια" της φράουλας. Εγώ αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω βουλίτσες με ένα μείγμα άχνης ζάχαρης - νερού, με τη βοήθεια ενός εργαλείου ζαχαροπλαστικής, που μοιάζει με σύριγγα. 

Λαχταριστά μπισκοτάκια φράουλες!

Το αποτέλεσμα πολύ ωραίο, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γεμίσω τη σύριγγα και μιας και τα μπισκότα προορίζονταν για βάφτιση, άρα ήταν πολλά κι ο χρόνος περιορισμένος (ήθελα να είναι και φρέσκα), αποφάσισα να μην παιδευτώ και να χαράξω την ζαχαρόπαστα εδώ κι εκεί με μια οδοντογλυφίδα. 
Αφού τελείωσα και τα άφησα να στεγνώσουν καλά, τα τύλιξα μέσα σε ατομικά σακουλάκια και τα έδεσα με υφασμάτινη πράσινη κορδέλα. Μπήκαν στο καλαθάκι τους και έτοιμα!
Η φωτογραφία βγήκε βράδυ και τα αδικεί.


Μπισκοτάκια φράουλες, έτοιμα να μοιραστούν στους καλεσμένους!

Ελπίζω να σας άρεσαν οι φραουλίτσες μου και να τις φτιάξετε κι εσείς για κάποια βάφτιση ή πάρτι ή απλά για πλάκα με τα παιδιά σας!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: