Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το νοστίσιμο κέικ

Για σήμερα σας έχω μια συνταγή για εύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται καν μίξερ. Κι επειδή αρκετοί νηστεύουν αυτή την περίοδο, είναι και νηστίσιμο. Είναι όμως επιπλέον νόστιμο, αφράτο, αρκετά υγρό στο εσωτερικό του και είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε, θα το φτιάχνετε συχνά.
Νόστιμο + Νηστίσιμο = Νοστίσιμο!

Το νοστίσιμο κέικ.


Πάμε να σας πω τον τρόπο και τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε.

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κουτ. γλυκού σόδα (όχι πολύ γεμάτη)
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 baking powder
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 κούπα μήλο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 κούπα χοντροαλεσμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
1 κουτ. γλυκού κανέλα
άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Το νοστίσιμο κέικ με μήλο, καρότο, σταφίδες και καρύδια.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα (αυγοδάρτη). Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Από ένα σημείο και μετά, το μείγμα γίνεται αρκετά πηχτό, οπότε συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μπολ το καρότο, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 40' με 45'. Είναι έτοιμο, όταν βυθίσουμε στο εσωτερικό του ένα μαχαίρι κι αυτό βγαίνει εντελώς στεγνό.
Μόλις το κέικ ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί 10' και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από επάνω με λίγη άχνη.


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: