Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 2015 (Christmas advent calendar)

Φέτος ο στολισμός για τα Χριστούγεννα άρχισε από πολύ νωρίς και ήδη νιώθουμε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές. Καιρός λοιπόν να σας παρουσιάσω κι εγώ κάτι χριστουγεννιάτικο. Θα αρχίσω από τι άλλο; Από το ημερολόγιό μας, το Christmas advent calendar, όπως λέγεται στο εξωτερικό απ' όπου και μας έρχεται αυτή η "μόδα". Πρόκειται για ιδιαίτερα τυλιγμένα ή συσκευασμένα δωράκια, αριθμημένα από το 1 έως το 24, ένα για κάθε μέρα του Δεκεμβρίου μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων. 
Την περσινή χρονιά σας έγραψα πρώτη φορά για τα Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και σας έδειξα πώς να φτιάξετε ένα, με ρολά από χαρτί υγείας (κλικ)
Φέτος σας έχω μια ακόμη οικονομική και εύκολα πραγματοποιήσιμη ιδέα: ένα δάσος γεμάτο γλυκές εκπλήξεις! 

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 2015 (Christmas advent calendar)


Θα χρειαστούμε:

  • Μια βάση περίπου 45 x 45 εκ. (από φελιζόλ, ξύλο, χαρτόνι κλπ.)
  • 2 (ή περισσότερα) χαρτόνια κανσόν σε όποια χρώματα και σχέδια θέλουμε
  • Χάντρες, σπάγκο και διάφορα άλλα διακοσμητικά στοιχεία
  • Πράσινο γκοφρέ χαρτί
  • Κόλλα
  • Μαρκαδόρους
  • Ψαλίδι, συρραπτικό
  • Σοκολατάκια, καραμέλες, γλειφιτζούρια κλπ. 


Πώς θα το φτιάξουμε:

Σχεδιάζουμε 8 κύκλους διαφόρων μεγεθών στα χαρτόνια μας, με τη βοήθεια ενός διαβήτη ή κάποιου στρογγυλού αντικειμένου, π.χ. πιάτου. Κόβουμε τους κύκλους και χωρίζουμε τον καθένα σε 3 μέρη. Το κάθε μέρος το τυλίγουμε και φτιάχνουμε ένα χωνί, που το στερεώνουμε με συρραπτικό. Έχουμε έτσι 24 χωνιά.
Παίρνουμε την κόλλα και τα διακοσμητικά στοιχεία που έχουμε επιλέξει και στολίζουμε τα χωνιά όπως μας αρέσει. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε χάντρες και άλλα υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι. Σας έχω μερικές ιδέες:

Στόλισμα με σπάγκο. 

Στόλισμα με αστεράκια και χάντρες κομμένες από τη γνωστή Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα.

Στόλισμα με κομματάκια από καλαμάκια.

Στόλισμα με ζυμαρικά.

Έτοιμο τυπωμένο χαρτόνι.

Στόλισμα με μαρκαδόρο.

 Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα δεντράκια μας, τα τοποθετούμε πάνω στη βάση σε όποια θέση μας αρέσει. Μέσα στο καθένα βάζουμε μια μικρή έκπληξη (σοκολατάκι, γλειφιτζούρι, γκοφρετάκι, καραμελίτσα ή ό,τι άλλο σκεφτούμε) και το κολλάμε επάνω στη βάση.

Το μικρό μας δασάκι που κρύβει εκπλήξεις.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αριθμήσουμε τα δεντράκια μας από το 1 ως το 24, με τη σειρά ή ανακατεμένα (αν θέλουμε να παιδέψουμε λίγο τους μικρούς μας φίλους). Αυτό μπορούμε να το κάνουμε είτε γράφοντας τους αριθμούς απευθείας επάνω στα δεντράκια με έναν μαρκαδόρο, είτε πάνω σε αστέρια που θα τα κολλήσουμε σε κάθε δέντρο, όπως έκανα εγώ.

Κόψτε αστεράκια από χαρτόνι και γράψτε τους αριθμούς με έναν μαρκαδόρο.

Η τελευταία πινελιά είναι να προσθέσουμε λωρίδες από γκοφρέ χαρτί, κομμένες πολύ λεπτές. Αν πάλι βαριέστε, το βήμα αυτό μπορείτε να το παραλείψετε. Και το μικρό δασάκι σας είναι έτοιμο να δώσει χαρά, αλλά και να στολίσει ένα ραφάκι ή ένα τραπέζι για τις μέρες των γιορτών!

Χριστουγεννιάτικο δασάκι ημερολόγιο.

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα και να την κάνετε για τα παιδάκια σας! 

Θα το χαρούν, πιστέψτε με!

Δεν υπάρχουν σχόλια: