Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια υπήρχαν πάντα στο σπίτι μας στα τραπεζώματα και σε κάθε ειδική περίσταση, αλλά πολλές φορές και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Εμένα δεν μου άρεσαν και δεν τα πλησίαζα ποτέ! Και να που πριν από κάμποσο καιρό (πάνε 8 χρόνια τώρα), έγινε το "κλικ" μέσα μου και όχι απλά πλέον μου αρέσουν, αλλά δεν μπορώ να τους αντισταθώ! 

Επομένως, δεν θα μπορούσα παρά να μάθω να τα φτιάχνω κι εγώ, για να απολαμβάνω την ιδιαίτερη μυρωδιά και γεύση τους, όποτε θελήσω. Δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες, όπως λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν, απλώς πολλά μυρωδικά και λίγη υπομονή στο τύλιγμα.

Και μιας που αρχίζει και η Μεγάλη Εβδομάδα, τι καλύτερο από έναν νόστιμο και νηστίσιμο μεζέ για το τραπέζι σας!

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα.