Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ηπειρώτικο κοσμιρί

Πρόκειται για μια συνταγή που μου έδωσε πριν καιρό η φίλη μου η Τζένη, η οποία την είχε μάθει με τη σειρά της από τη μαμά της. Από τότε την έχω φτιάξει ουκ ολίγες φορές και πάντα γίνεται ανάρπαστη.

Είναι ένα ζυμαράκι αφράτο και μοσχοβολιστό, που θυμίζει τυρόψωμο, αλλά στην πιο "πιτένια" εκδοχή του. Θέλετε να μάθετε πώς το φτιάχνω;

Ηπειρώτικο κοσμιρί.

Παιδικοί πίνακες ταξίδι στον κόσμο

Αφού λοιπόν τελείωσα τους πίνακες με τους πλανήτες, έβλεπα τους εναπομείναντες λευκούς καμβάδες να μου κλείνουν το μάτι πονηρά. Δεν ήθελα και πολύ για να υποκύψω... Ήταν να μη γίνει η αρχή!

Πολύ σύντομα ξανάπιασα τα πινέλα κι αυτή τη φορά διάφορα γνωστά αξιοθέατα από μεγάλες πόλεις άρχισαν να σχηματίζονται πάνω στους καμβάδες. Εννοείται ότι και πάλι οι πίνακες ήταν παιδικοί, με φωτεινά χρώματα και πολλά σχήματα. Για δείτε...


Πίνακας Παρίσι.

Πίνακας Νέα Υόρκη.

Πίνακας Λονδίνο.

Ελπίζω να σας άρεσαν και να πήρατε ιδέες.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παιδικοί πίνακες με πλανήτες

Και νομίζω ότι ήρθε πλέον η ώρα να δικαιολογήσω το όνομα του blog μου ως προς το "Πινέλα" και να σας παρουσιάσω και κάτι άλλο, εκτός από συνταγές.

Πριν δυο χρόνια, και καθώς σκεφτόμουν πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο του γιου μου, είχα την "φαεινή" ιδέα να ζωγραφίσω μόνη μου κάποιους πίνακες. Πώς μου ήρθε αυτό, δύσκολο να σας το εξηγήσω. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχα τέτοιου είδους ενδιαφέροντα, ούτε κάποιες ενδείξεις ότι μπορώ να τα καταφέρω... Το αντίθετο μάλλον...

Καταλαβαίνετε ότι ούτε τις κατάλληλες γνώσεις είχα, ούτε βέβαια και τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα τέτοιο εγχείρημα. Πήγα λοιπόν και αγόρασα καμβάδες, δυο πινέλα και πέντε χρώματα (πλαστικά, τέτοια που βάφουν τους τοίχους!) κι αυτό ήταν όλο.
Για το θέμα είχα αποφασίσει ότι θα ήταν κάτι με πλανήτες, που και εύκολα σχήματα θα είχε και όμορφα χρώματα. Έψαξα ιδέες στο internet, ανασκουμπώθηκα και ξεκίνησα να αναμιγνύω τα χρώματα. Μετά την πρώτη πινελιά, όλα μου φάνηκαν εύκολα και κυρίως αγχολυτικά! Το καταδιασκέδασα και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Εξάλλου στους παιδικούς πίνακες δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε σχολαστικοί, ούτε να αγχωνόμαστε για το αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι φωτεινά χρώματα και καλή διάθεση και πιστέψτε με, το παιδί σας θα χαρεί μόνο και μόνο επειδή του φτιάξατε κάτι εσείς.

Ξέρω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι επαγγελματικό, ότι θα εντοπίσετε λάθη οι γνώστες, αλλά εγώ το χάρηκα και σκοπός μου είναι να σας παρακινήσω να κάνετε κι εσείς παρόμοιες προσπάθειες!
Μακάρι να τα κατάφερα!


Παιδικός πίνακας "Πλανήτες" Νο 1.


Παιδικός πίνακας "Πλανήτες" Νο 2.

Υ.Γ. Δυστυχώς ψάχνοντας στο internet δυο χρόνια μετά, δεν κατάφερα να βρω και να σας δείξω τις εικόνες από τους πίνακες που είχα βρει τότε...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εύκολη τριφτή μηλόπιτα

Εύκολη και πεντανόστιμη μηλόπιτα σας έχω για σήμερα!
Είναι από τα λίγα γλυκά με φρούτα που με ξετρελαίνουν τόσο πολύ. Μοσχοβολιστή και ζουμερή, κερδίζει όλους όσους τη δοκιμάσουν. Επίσης αποτελεί και μια καλή λύση για να αξιοποιήσουμε τα μήλα που έχουμε ξεχάσει στο βάθος του ψυγείου και έχουν αρχίσει να μαραίνονται λίγο.


Εύκολη τριφτή μηλόπιτα.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κέικ καρότου

Θα σας δώσω τώρα τη συνταγή από το κέικ καρότου, που είναι ένα αγαπημένο μου χειμωνιάτικο κέικ, πολύ αφράτο, γευστικό, μυρωδάτο και μελωμένο. Αν και νηστίσιμο, είναι πεντανόστιμο και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Κέικ καρότου.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σάλτσα πίτσας

Συνεχίζοντας την προηγούμενη ανάρτησή μου για τη ζύμη πίτσας με γάλα, θα σας πω και πώς φτιάχνω τη σάλτσα για το λαχταριστό αυτό έδεσμα.Ετοιμάζεται γρήγορα , είναι πολύ γευστική και δίνει τη νοστιμιά στην πίτσα. Βέβαια υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο στο είδος, όσο και στην ποσότητα των υλικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Οι ποσότητες που σας δίνω εδώ, είναι ενδεικτικές.

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ζύμη πίτσας με γάλα

Μια αφράτη ζύμη για πίτσα έχω να σας προτείνω σήμερα, την οποία φτιάχνω τα τελευταία χρόνια και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη. Όταν ψήνεται γίνεται τραγανή απ' έξω, όμως στο εσωτερικό παραμένει αφράτη. Είναι εύκολη, αρκεί να  προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες.
Πάμε να σας εξηγήσω πώς τη φτιάχνω.


Ζύμη για πίτσα με γάλα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Cookies με τρία είδη σοκολάτας

Μια εύκολη, σοκολατένια συνταγή για cookies σας έχω για αρχή, έτσι για να σας γλυκάνω!
Γρήγορα ετοιμάζονται, γρήγορα ψήνονται κι ακόμα πιο γρήγορα εξαφανίζονται, μιας και ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.


Cookies με 3 είδη σοκολάτας.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, τα δάχτυλά μου έχουν μείνει ακίνητα πάνω στο πληκτρολόγιο και οι λέξεις χορεύουν τρελά μέσα στο μυαλό μου. Πώς να τα βάλω όλα σε μια τάξη;
Ας κάνω, όμως, μια προσπάθεια... 

Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα την περιπλάνησή μου στα αμέτρητα blogs που συναντούσα, είχα σαστίσει με όλα αυτά τα υπέροχα και τα θαυμαστά που έβλεπα και ομολογώ ότι δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι θα έφτανε κάποτε η μέρα που θα το επιχειρούσα κι εγώ. Εξάλλου τι το διαφορετικό θα είχα να πω ή να φτιάξω, που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους υπόλοιπους; 
Η σχέση μου με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική είναι εντελώς ερασιτεχνική, αλλά εμπεριέχει μεγάλη αγάπη, τόσο γι' αυτούς που μαγειρεύω, όσο και για τις "δημιουργίες" μου. Από την άλλη, πάντα μου άρεσαν οι χειροτεχνίες. Στην πραγματικότητα βέβαια το συνειδητοποίησα όταν άρχισα να κατασκευάζω διάφορα πράγματα για τα γενέθλια του γιου μου, όπου πάντα ήθελα να δίνω το προσωπικό μου στίγμα. Και το ένα έφερε το άλλο...


"Ώστε μαγειρική και κατασκευές, ε;  Μωρέ λες;"
Ώσπου μια μέρα το πήρα απόφαση: "Και γιατί όχι;"
Στο κάτω - κάτω δεν είχα να χάσω και κάτι δημιουργώντας ένα blog, παρά μόνο να κερδίσω. Ένα ημερολόγιο όσων φτιάχνω και κατασκευάζω, με οδηγίες και πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να τα φτιάξουν με τη σειρά τους κι αυτοί. Ένας ωραίος τρόπος επίσης, για να δείχνω όμορφες και πρωτότυπες ιδέες, καθώς και νόστιμες συνταγές που κάπου είδα ή διάβασα. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα και άρχισα να ψάχνω για όνομα. Κατέληξα στο "Με κανέλα και πινέλα", γιατί παραπέμπει και σε μαγειρική - ζαχαροπλαστική, αλλά και σε κατασκευές (και κάνει και ομοιοκαταληξία)! 

Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα από blogging, από τις νέες τεχνολογίες γνωρίζω τα βασικά και ξέρω ότι θα παιδευτώ αρκετά στην αρχή. Δεν ήθελα όμως αυτά να αποτελέσουν εμπόδιο σε κάτι που επιθυμούσα πραγματικά να κάνω. Λίγη υπομονή χρειάζεται, αρκετούς πειραματισμούς και μια γερή δόση κατανόησης από εσάς κι όλα θα βρουν το δρόμο τους, πιστεύω.

"Κάθε αρχή και δύσκολη", λένε κι έχουν δίκαιο...
Λένε όμως επίσης κι ότι: "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός"... Και η αρχή έγινε!
Εύχομαι το ταξίδι αυτό να είναι μια αξέχαστη εμπειρία τόσο για εμένα, όσο και για σας! Ευχαριστώ όσους θα με ακολουθήσουν και θα μου κάνουν παρέα.
Μια βαθιά ανάσα, πατάω για πρώτη φορά το κουμπάκι "Δημοσίευση" και φύγαμε!

Άννα