Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Παιδικό πάρτι με θέμα τα Angry Birds

Ναι, ναι, το ξέρω έχω καιρό να γράψω κάποια δημοσίευση, αλλά οι συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν...
Επιστρέφω λοιπόν με ένα πολύ αγαπημένο μου θέμα: τη διοργάνωση παιδικών πάρτι!

Ο σχεδιασμός ξεκινάει πολύ καιρό πριν, μήνες. Ο γιος μου διαλέγει το θέμα κι εγώ ως χαζομαμά με τη βούλα, σπεύδω να το υλοποιήσω. Αρχίζω να ψάχνω ιδέες, να προσπαθώ να τις προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα, να ψάχνω υλικά, να κόβω, να κολλάω, να βάφω κ.λπ.

Το τελευταίο πάρτι είχε θέμα τα "Angry Birds", από το ομώνυμο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Από την αρχή ενθουσιάστηκα, κυρίως λόγω των χαρούμενων χρωμάτων και των διαφόρων σχημάτων που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και γαλάζιο άρχισαν να χορεύουν μπρος στα μάτια μου!

Το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζω ευθύς αμέσως! Ελπίζω να σας αρέσει και κυρίως, ελπίζω οι ιδέες που θα βρείτε εδώ συγκεντρωμένες, να σας φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που αποφασίσετε να διοργανώσετε ένα πάρτι με αυτό το θέμα!


Παιδικό πάρτι Angry Birds!

Ένα πάρτι ξεκινάει πάντα με τις προσκλήσεις. Πώς έφτιαξα τις δικές μου; 
Βρήκα στο internet μια φιγούρα του Red που μου άρεσε, την εκτύπωσα στο μέγεθος που ήθελα και έκοψα το περίγραμμα σε διπλό κόκκινο χαρτόνι. Τύπωσα το πρόσωπο σε άσπρο χαρτόνι, το χρωμάτισα και το κόλλησα στην μπροστινή όψη. Στο εσωτερικό κόλλησα ένα ποιηματάκι που έγραψα, σχετικό με το θέμα, καθώς και τις πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής του πάρτι.


Πρόσκληση για πάρτι Angry Birds.


Την τούρτα σας την περιέγραψα σε άλλη μου ανάρτηση. Δείτε πατώντας εδώ.

Τούρτα Angry Birds.


Για τον μπουφέ χρησιμοποίησα 2 πλαστικά  τραπέζια που έντυσα με πράσινα τραπεζομάντηλα, στα οποία κόλλησα χάρτινες φιγούρες που έφτιαξα όπως και τις προσκλήσεις. Από πάνω κρέμασα ένα banner με χάρτινα σημαιάκια, που τα στερέωσα σε ένα σκοινάκι με πολύχρωμα μικρά μανταλάκια και τις δυο άκρες του κρατούσαν 2 πουλάκια.

Ο μπουφές.


Εκτός από τα "κλασσικά" τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πιτσάκια και κρύα σάντουιτς, στο μπουφέ υπήρχαν και άλλα εδέσματα, αλμυρά και γλυκά...




Οι φωλιές των Angry Birds με τα αυγουλάκια έγιναν σπάζοντας κομμάτια από αλμυρά sticks μέσα σε λιωμένη σοκολάτα, τα οποία αφού έστρωσα μέσα στις θηκούλες των cupcakes, τα έβαλα για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν και τα γέμισα με σοκολατένια αυγουλάκια.

Σοκολατένιες φωλιές.


Τα πουλάκια που βλέπετε παρακάτω, φτιάχτηκαν πολύ απλά, χρησιμοποιώντας τυράκια Babybel. Με το μαχαίρι έκοψα προσεκτικά το κάτω μέρος τους ώστε να σχηματιστεί η λευκή κοιλιά, ενώ για το ράμφος και τα μάτια χρησιμοποίησα καρότο και ελιές, αντίστοιχα. Όλα αυτά τα "μόνταρα" με τη βοήθεια μαλακού τυριού κρέμας.

Τυρένια Angry Birds.


Οι ετικέτες από τα αναψυκτικά βγήκαν και τη θέση τους πήραν τα πρόσωπα των ηρώων, ανάλογα με το χρώμα τους!

Στα δεξιά της φωτογραφίας βλέπετε sticks μπισκότων, που γίνονται πολύ εύκολα: περνάμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι (καλύτερα να έχουμε κόψει το μυτερό άκρο) σε έτοιμα γεμιστά μπισκότα, τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια σε χρωματιστή τρούφα ή κας - κας. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί ή έναν δίσκο που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα. Μετά μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο, κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο.

Χυμοί και αναψυκτικά δεν μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένα!

Σε μερικά από τα μπισκότα προσπάθησα να δώσω την όψη γουρουνιών, χρησιμοποιώντας διάφορα ζαχαρωτά.

Μπισκότα γουρούνια!


Μέσα σε χωνάκια παγωτού έβαλα την τροφή για τα πουλιά, δηλαδή: ζελεδάκια σκουλήκια, φιστίκια καλυμμένα με πολύχρωμη σοκολάτα, καραμέλες, ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια (ό,τι τρώει κάθε κοινό πουλάκι, δηλαδή)! Τα τύλιξα σε σακουλάκια, τα έδεσα με κορδελίτσες και τα τοποθέτησα σε ένα καφάσι που έβαψα και στόλισα ανάλογα.

Τροφή πουλιών!


Ο χώρος στολίστηκε με πολύχρωμα μπαλόνια, στα οποία κόλλησα ανάλογα το πρόσωπο του ήρωα που αντιστοιχούσε, αλλά και χρωματιστές χάρτινες μπάλες που χρησιμοποιούνται για φωτιστικά και τα βρίσκετε πολύ εύκολα σε καταστήματα παιχνιδιών και ειδών σπιτιού.
Επίσης έκοψα χρωματιστούς κύκλους από χαρτόνι, έφτιαξα γιρλάντες και τις τύλιξα γύρω από τα δέντρα. Πήρε το ψαλίδι μου φωτιά!


Η αυλή γέμισε με χρώμα!


Το κακομούτσουνο και αλλήθωρο γουρουνάκι που βλέπετε, σχεδιάστηκε και κολλήθηκε πάνω σε ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλου. Από την πίσω μεριά του ξύλου, κάρφωσα μεγάλα καρφιά που το διαπέρασαν. Το κρέμασα κάπου και τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τους νερόμπομπες (που είχα ετοιμάσει από την προηγούμενη), προσπαθούσαν να πετύχουν το κακό γουρούνι. Τα καρφιά που προεξείχαν, βοηθούσαν να σκάσουν πιο εύκολα και πιο θεαματικά τα μπαλόνια με το νερό.

Piggy!





Άλλο ένα χειροποίητο παιχνίδι ήταν το Bowling, που έφτιαξα κυρίως για να απασχολήσω τα μικρότερα παιδιά. Οι κορίνες - γουρουνάκια δεν είναι παρά άδεια κουτιά από κονσέρβες, τα οποία έντυσα με χαρτόνι και πάνω τους κόλλησα τις χαριτωμένες φάτσες των γουρουνιών, που τις ζωγράφισα πάνω σε άλλα χαρτόνια, τις έκοψα και έφτιαξα κάτι σαν κολάζ.
Πριν αρχίσει το παιχνίδι, αποτέλεσαν και ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο, στολίζοντας ένα από τα τραπέζια.


Bowling!






Η σφεντόνα των Angry Birds σε real size!

Να και τα άτιμα γουρούνια!

Φεύγοντας, τα παιδιά έπαιρναν μαζί τους το αναμνηστικό δωράκι, που δεν ήταν άλλο από χάρτινες σακούλες κατάλληλα διαμορφωμένες και πάλι με την τεχνική του κολάζ, γεμάτες με διάφορα σχολικά είδη, πάντα σχετικά με το θέμα του πάρτι.

Τα αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους.

Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα βασικά σημεία του πάρτι με θέμα τα αγαπημένα Angry Birds.
Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες και να σας ξεσήκωσα για να το προσπαθήσετε κι εσείς!

Περιμένω τα σχόλια ή τις ερωτήσεις σας και με χαρά θα σας δώσω όποια διευκρίνιση χρειαστείτε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: