Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τούρτα γενεθλίων Angry Birds

Καλησπέρα σε όλους σας!

Θα σας παρουσιάσω άλλη μια τούρτα για παιδικά γενέθλια, αυτή τη φορά με θέμα τα Angry Birds. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση κι ότι θα με παίδευε αρκετά, αλλά ομολογώ ότι το διασκέδασα και δεν μετάνιωσα καθόλου την απόφασή μου να την φτιάξω!

Τούρτα γενεθλίων Angry Birds.


Ο αποτρεπτικός παράγοντας σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η χρονοβόρα διαδικασία και η υπομονή που απαιτείται για να φτιάξει κανείς τις λεπτομέρειες στις φιγούρες. Για την υπομονή δεν μπορώ να πω κάτι, ή την έχεις ή όχι (αν και δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο ίσως φαίνεται)...

Για τον χρόνο έχω να πω ότι αν τον διαχειριστείς σωστά, θα τα καταφέρεις. Οι φιγούρες είναι φτιαγμένες από ζαχαρόπαστα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να αφιερώσετε ένα δίωρο περίπου και να τις φτιάξετε μέρες πριν, γιατί δεν χαλάνε. Οπότε όταν φτιάξετε την τούρτα, το στήσιμό της θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση.

Τα Angry Birds πολύ αγριεμένα!

 Φτιάχνουμε ζαχαρόπαστα και την χωρίζουμε σε 7 κομμάτια. Το ένα το αφήνουμε λευκό (για τα αυγά, τα μάτια και τις κοιλιές των πουλιών), στο δεύτερο προσθέτουμε κακάο και λίγες επιπλέον σταγόνες νερού για να γίνει καφέ (για τη φωλιά και τη σφεντόνα) και τα υπόλοιπα τα χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, ώστε να έχουμε κόκκινο, κίτρινο, γαλάζιο (για τα πουλιά), πράσινο (για τα γουρούνια) και ένα πολύ μικρό κομμάτι πορτοκαλί (για τα ράμφη). Αν η ζαχαρόπαστα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγη ακόμη άχνη.

Για να κολλήσουμε τα διάφορα κομμάτια μεταξύ τους, απλά βρέχουμε τα σημεία επαφής με λίγο νερό και πιέζουμε.






Για τα φρύδια έκοψα κομματάκια ζαχαρωτών που έχουν σχήμα κορδονιού, αλλά αν δεν βρείτε, μπορείτε να τα φτιάξετε κι αυτά από ζαχαρόπαστα. Το μαύρο στις κόρες των ματιών και στα ρουθούνια, το ζωγράφισα βουτώντας μια οδοντογλυφίδα σε μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής.












Η καφέ μισογκρεμισμένη κατασκευή των γουρουνιών δεν είναι τίποτε άλλο από γκοφρετάκια και κομμάτια σοκολάτας, που στερέωσα με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων. Επίσης στο κάτω μέρος όλων των φιγούρων κάρφωσα οδοντογλυφίδες, που τις έμπηξα στην τούρτα για να εξασφαλίσω σταθερότητα.






Τα γουρούνια περιμένουν την επίθεση...


Όταν φτιάξετε τις φιγούρες, τις αφήνετε να στεγνώσουν για μια ολόκληρη μέρα και μετά μπορείτε να τις κρατήσετε σκεπασμένες σε ένα τάπερ, αφού αντέχουν για τουλάχιστον 7-10 ημέρες εκτός ψυγείου. Όταν ετοιμάσετε την τούρτα, τις τοποθετείτε από πάνω όπως σας αρέσει.

Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε; Αν ναι, ελπίζω να έχετε επιτυχία!


Μια πολύχρωμη τούρτα, που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά σας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ ωραιοοοοοοοοοο!!!!

mekanelakaipinela είπε...

Ευχαριστώ πολύ! :-)

The Beauty Post είπε...

Πραγματικα η πιο ωραια τουρτα!